Hoppa till sidans innehåll

Malbas tuff utmaning för Sanda Wolves

09 OKT 2014 16:45
På lördagen står Sanda Wolves inför en av de tuffaste utmaningarna man kan stå inför på Basketettan-nivå när gästande Malbas Basket kommer på besök inne i Arenan, Idrottshuset Jönköping.
  • Skapad: 09 OKT 2014 16:45

Malbas Basket var redan ifjol bara en hårsmån för att sportsligt kvalificera sej för spel i Basketligan herr men tappade en stor ledning under andra halvlek borta mot Eos i sista matchen och Umeå Bskt kunde, till alla västerbottningars glädje, segla både ikapp och förbi i säsongens absolut sista hoppskott.

Nu är det inte säkert att Malbas Basket hade spelat i Basketligan herr ändå då klubbledningen tidigt hintade om att man kanske inte hade den organisation på plats som man ansåg sig behöva för spel i Sveriges högsta basketserie.

Arbetet fortskrider nere i Malmö med att hitta just detta, en slagkraftig organisation, allt medan basketlaget fortsätter skörda framgångar med hjälp av en av svensk baskets mest ambitiösa ”coming coaches” i Henrik Svensson och med en center som sannerligen inte går av för hackor i form av den väldige, Johan Åkesson.

Headcoach Dennis Aulander inför det stundande mötet med Malbas Basket:

- Om vi tyckte att Helsingborg var en tuff och meriterad motståndare senast så är lördagens motståndare en dimension till. Jag är så ofantligt glad och tacksam att vår verksamhet på Sanda kan erbjuda denna form av utmaning och det kommer naturligtvis bli otroligt häftigt och värdefullt för våra killar att få mäta krafterna med ett lag som har en uttalad målsättning att inom en snar framtid avancera till Basketligan herr, säger Dennis Aulander.

Bägge lagen kommer från en förlust från förra omgången, Wolves förlorade på hemmaplan mot Helsingborg och Malbas Basket förlorade även dom på hemmaplan mot ett starkt Eos Lund.

Det är väl därför ingen större hemlighet att bägge lagen är hyfsat revanschsugna, Dennis Aulander?
- Nja, för Malbas del kanske det handlar om det. Efter deras förlust senat är jag helt övertygad om att Henke vill se sitt lag uppe i sadeln omgående för så många matcher i Basketettan har man inte råd att ge bort om man vill aspirera på en plats i Superettan efter jul.

- För vår del är det superviktigt att vi förstår vilken typ av motståndare vi möter och att vi gör bäst i att mäta vår framgång på andra sätt än vad som nödvändigtvis står på resultattavlan efter matchens slut.

- Precis som alltid för Wolves är detta en process som handlar om att förbereda unga spelare för nästa nivå och det är därför denna matchen är så rolig: ”nästa nivå” är redan här hos oss på lördag och det ska bli så otroligt spännande och se vem av våra killar som verkligen älskar att vara där ute på planen och tar fighten mot dessa etablerade och rutinerade motståndare, avslutar Dennis Aulander.

Vi vill göra alla uppmärksamma återigen att lördagens match alltså spelas inne i Arenan, Idrottshuset Jönköping med start kl. 13.00.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info