Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alex Strandberg/http://basket24.se Eos-Fryshuset i Basketettan 2013.

Nu startar Superettan

10 JAN 2014 16:34
Superettan startar med fem matcher i helgen. Höganäs–Alvik samt Stockholm Eagles–Eos spelas på lördagen och följs av tre matcher till på söndagen.
  • Skapad: 10 JAN 2014 16:34

Alvik gör resan till Skåne och har två matcher inplanerade; Höganäs på lördagen och Malbas på söndagen.

Eos gör tvärtom och åker till Stockholm för möte med Eagles på lördagen följt av match mot Polisen på söndag.

Den femte matchen är Umeå–08 Stockholm på söndagen.

Stockholm Eagles kom etta i Basketettan norra med tio vinster och en förlust. Enda förlusten kom hemma mot Umeå som vann i Brännkyrkahallen med 91–85. Då kunde inte Eagles få stopp på Omar Krayem som svischade i 46 poäng, åtta assist, sju steals och fyra returer.

Nu väntar Eos, som i Basketettan södra vann tio av tolv matcher och kom trea. I Eos är det centern David Hult och allroundspelaren Gustav Nyström, båda med bakgrund i Basketligan herr, som dominerar statistiken.

Eagles har ett lag med gott om djup, men Jon Jonsson och Danilo Toskovic tillhör de som fyller i statistikprotokollet mest och bäst.

Höganäs var fyra i Basketettan södra med nio vinster och tre förluster. En av förlusterna kom sista matchen mot Haga Haninge, så Höganäs lär vara revanschsuget mot Alvik. Alvik avslutade Basketettan norra med förluster mot Eagles och Solna Branten, men har haft en månad på sig att slipa formen.

Polisens snyggaste vinst kom borta mot Umeå där man aningen sensationellt vann med 83–75. Då stänkte Joel Pörscke i 24 poäng, så Eos vet vem man behöver stoppa.

Umeå har precis gjort klart med Omar Krayem för resten av säsongen och det ger Umeå stabilitet och spets. Krayem har spelat fem matcher för Umeå och snittar cirka 27 poäng och sju assist per match, men framför allt har Umeå vunnit alla fem matcherna. De tyngsta vinsterna är de mot Eagles och Alvik.

Nu möter Umeå 08 Stockholm som avslutade Basketettan södra väldigt starkt. 08 hade det lite knepigt i inledningen av säsongen men vann till sist åtta raka inklusive tunga segrar mot Malbas och Eos.

Nu möter norr söder och i potten finns platser i Basketligan herr för de två bästa lagen i Superettan.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info