Hoppa till sidans innehåll

Östersund Basket ställs mot helt olika motstånd

03 OKT 2014 11:37
På lördagen ställs jämtarna mot Fryshuset som är unga och korta och på söndagen mot Central som är rutinerade och stora. Vi i Östersund är rätt stora och unga så det ska bli spännande att se hur vårt unga lag klarar av att hantera motsatserna.
  • Skapad: 03 OKT 2014 11:37

Östersund Basket klarade av att ta en viktig viktoria i säsongsupptakten över Blackeberg i en match som kunde ha slutat hur som helst. Den amerikanska pointguarden Jessica Babe hade bara hunnit med tre träningar med gruppen och dessa var mer av clinic-karaktär än träningar med hög puls och bra tempo. Det märktes tydligt under matchen att varken roller eller spelstil satt för östersundarna. Då var det extra roligt att laget visade karaktär och kunde kämpa hem matchen.

Mot Fryshuset kan vi förvänta oss en helplanspress och dubblingar inside från det småväxta laget. Det är lite svårt att veta hur de spelar då deras match inte ligger uppe på servern än. Men vi gissar och förbereder oss på allt!

Central däremot har fullt med kända namn, Helena Klackenberg snittade 19p/13r förra säsongen, Nina Risto 15p/8r. Även Madeleine Lindqvist var på dubbelfigurer i poäng. Nya för året är Jenny Lidgren 191 cm och Jennie Thingwall som gjorde 20 poäng i premiären. Som ni förstår så blir det något att bita i för Östersund.

I Östersund gör Frida Joelsson årsdebut efter sjukdom och bara det kommer att göra att rollerna blir enklare att hitta. Det ska även bli roligt att se vad lagets 98:or kan göra. Samtidigt som vi spelar två matcher i Basketettan spelas tre matcher i Stockholmsserien DU17. Vi kommer att använda oss av olika spelare de bägge dagarna i BEDN. Det viktigaste för våra spelare är att få möta bra motstånd. Vi ser fram emot en kanonhelg mot alla möjliga typer av motstånd!

Skribent: Dennis Cooper

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info