Hoppa till sidans innehåll

Östersund nere på jorden mot Central

07 OKT 2014 16:33
Livet som basketspelare (och kanske framförallt som coach) går upp och ner kan vi konstatera efter söndagens match mot Central. Ena dagen vinst mot Fryshuset, nästa dag förlust med 29-73 mot Central.
  • Skapad: 07 OKT 2014 16:33

Efter en riktigt bra första period är faktiskt Östersund i ledningen men sedan är det tack och adjö och när Central tar kommandot över färgen är det ”färdighaft” som en berömd coach från Gladan skulle ha sagt.

I period ett gör Östersund ett bra jobb och sätter press på Centrals guards vilket gör att vi kan ta någon steal här och där men framförallt att de får svårt att få in bollen inside.

Resten av matchen är en total dominans av rutin mot ungdomlig fart. Central sätter en cross-screen och skapar ett high/low-spel och kan bolla in till ett ett-ett-spel där Jenny Lidgren och Helena Klackenberg har clinic med våra stora spelare. Dessa två är matchens giganter: Jenny slutar på 16 poäng och 18 returer och Helena på 22 poäng och 14 returer. Tillsammans gör de fler poäng och tar mer returer än bortalaget.

En kan ju tycka att en sådan match bara skall glömmas och läggas till handlingarn. Men faktum är att för oss så finns det massvis med kunskap att ta till sig. Både kring våra egna svagheter men kanske framförallt hos vår motståndares styrkor. Hur spelar Central för att få stopp på våra styrkor? Vad kan vår counter vara när det händer nästa gång? Vilka finter och moves använder de rutinerade rävarna sig av? Hur gör de för att skapa en så bra position i färgen?

Den allra största lärdomen är nog trots allt hur hårt vi behöver kämpa för att kunna dansa med de bästa spelarna i serien. Det är inget myspys därinne. Det är en fight som utkämpas med hårda, ärliga tag. Vilken intensitet och ”j-lar-annamma” behöver vi ha på träningarna när vi kämpar om positionerna för att vara förberedd inför nästa match? Kan det finnas något bättre bränsle inför nästa träning än när man har åkt på en riktig omgång? Nu kör vi!


Central – Östersund Basket 73-29 (13-15, 19-0, 23-5, 18-9)
Poäng Central: Helena Klackenberg 22, Jenny Lidgren 16, Linda Durmén Blunt 11, Fanny Wallen 10, Madeleine Lindqvist 7, Susanna Kalén 7.

Poäng Östersund: Frida Joelsson 9, Cecilia Nordin 6, Linnea Mörtberg 5, Emilia Axelsson 3, Olivia Björk 2, Jessica Babe 2, Vera Blomgren 2. 

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info