Hoppa till sidans innehåll

Östersund tar till sig läxan Norrort bjöd på

11 NOV 2014 13:54
Täby/Djursholm Norrort Basket gjorde på några minuter 16-0 på Östersund Basket och skaffade sig ett grepp Östersund inte kunde vrida sig ur. Norrort vann till sist i Östersund med 64-52.
  • Skapad: 11 NOV 2014 13:54

Matchen börjar med att bortalaget gör de fem första poängen på deras inkastspel. Sedan gör hemmalaget en 9-0-run för att sedan gå 0-16 under sex ödesdigra minuter då försvarsspelet är ofokuserat samtidigt som Norrorts press stressar fram onödiga turnovers från hemmalaget. 15-25 och en arg coach i periodvilan. Coach är dock lugn kring anfallsspelet då laget har skapat öppna skott perioden igenom.

Östersund nollar gästerna under de första fem minuterna och helt plötsligt är det ett fokuserat försvarsspel där regler följs. En markant skillnad mot första perioden. Tyvärr sitter inte de öppna skotten under denna period och avståndet till Norrort krymper bara lite grann. Och när Rebecca Henricson sätter två treor i slutet av perioden kan Norrort gå till halvtidsvila med 22-33.

I pausen pratar hemmalaget om vilken skillnad det är när vi är fokuserade, pratar och gör de saker vi tränat på i försvaret. För att vinna matcher så är det 40 minuter av totalt fokus på nuet som gäller. Vi pratar även om att vi offensivt ska fortsätta att våga ta de öppna skotten. Vi har skapat bra lägen till öppna skott de gånger vi attackerat färgen eller bara haft bra snurr på passningsspelet. Vi vill även fortsätta att ha fokus på vår returtagning som har varit bra under den första halvleken.

Hela den andra halvleken är helt jämn och gästernas ledning pendlar mellan sex och tolv poäng. Östersund lyckas inte riktigt få den där närkontakten för att skapa riktig nerv i matchen. Skottlägen skapades sannerligen av hemmalaget men träningsveckans heta handleder lös med sin frånvaro.

I Östersund gjorde Jessica Babe 10 poäng i första halvlek och Cecilia Nordin 10 i den andra. De slutade på 17 respektive 12 och var tillsammans med Alle Andreou de enda med en respektabel procent. Jessica gör en dubbel/dubbel med tio returer och Alle plockar ner sju stycken ribbor.

I Norrort var Rebecca Henricson glödhet i den första halvleken med 16 poäng med 4/6 bakom trepoängslinjen. I den andra halvleken ska Norrorts unga duo Emilia Stocklassa och Helene Haegerstrand ha beröm.

Trots en tung förlust tar vi med lärdomarna kring hur stor skillnaden är i försvar när vi gemensamt hjälps åt att vara fokuserade samt hur mycket lättare det är att bryta en press när en först tittar upp och letar efter ytor och passningsvinklar innan en börjar att dribbla. Coach är imponerad av hur det unga hemmalaget trots allt gör dessa lärdomar till sina under en pressande situation. Det tar vi med oss till nästa match mot Lidingö!


Östersund Basket – Täby/Djursholm Norrort 52-64 (15-25, 7-8, 12-13, 18-18)
Poäng, Östersund Basket: Jessica Babe 17, Cecilia Nordin 12, Alle Andreou 6, Olivia Björk 4, Wilma Randklef 4, Linnea Mörtberg 3, Stina Dahlin 3, Vera Blomgren 3.

Täby/Djursholm/Norrort: Rebecca Henricson 18, Emilia Stocklassa 12, Katarina Jansson 10, Helene Haegerstrand 10, Selamawit Berhe 5, Andrea Tendahl 4, Sara Jörgenssen 3, Alexandra Schildt 2. 

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info