Hoppa till sidans innehåll

Revansch för Östersund

04 MAR 2015 11:01
Inför matchen pratade Östersund om att vi skulle behöva spela ett tufft försvar och kämpa om returerna för att ge oss själva chansen till revansch över Solna Branten som slagit oss i de bägge tidigare mötena.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:01

Östersund Basket – Solna Branten 63-47 (16-5, 15-22, 15-7, 17-13)

 

I höstas vann Solna med hela 23 poäng efter att ha pressat och stressat fram 38 turnovers! Det senaste mötet blev helt jämnt men Solna vann med två poäng efter ett sekunddrama.

 

Vi ville vara det lag som kämpade mest och som kunde hålla uppe koncentrationen mest. Vi gick in med inställningen att ingen ska kämpa mer än vi!Östersundstjejerna levererade på detta matchen igenom och det visade sig att inställningen och koncentrationen i försvarsspelet var fenomenalt! Solna Branten gjorde bara ett spelmål på hela första perioden vilket är sensationellt bra ur en defensiv aspekt. Stina Dahlin och Cecilia Nordin gjorde 5 poäng var i inledningen och allt såg lugnt och behagligt ut från coachbänken. 

 

Men alla som känner Solna vet att de inte ger sig utan en fight. De ställde upp en zon som sänkte tempot i bollrörelsen hos Östersund och Solna började sätta sina skott utifrån. Crystel Bittar gjorde 8 poäng i perioden och som lag sköt de 60 % från tvåpoängslandet. Östersund slutade att springa upp i anfallet och fick kämpa mot skottklockan.

 

Detta tillsammans med några defensiva misstag gjorde att ledningen i halvtid hade krymt till 31-27. Att ledningen behölls under perioden tackar vi Vera Blomgren för som var 100%-ig på tre skott (två treor) och avslutade halvleken med en buzzer-beater. I den andra halvleken började Östersunds zonpress betala av sig. Stina Dahlin var giftig som spets i pressen och momentum skiftade över till Östersunds fördel efter att ha avslutat den tredje perioden med 9-0.

 

Hemmalaget fortsatte i samma anda i den avslutande kvarten och ledningen var ett tag hela 20 poäng efter att Jessica Babe och Stina Dahlin kombinerat för 11 poäng.

 

Solnas Didem Celebi blev het och sköt i hela 8 poäng i slutskedet av matchen och slipade till siffrorna. Östersunds försvarsspel blev helt avgörande för matchen och om vi undantar period två så gjorde Solna endast åtta spelmål. Resten kom från straffkastlinjen då hemmalaget foulade lite för ofta ute på golvet när laget redan hade lagfoul. Jessica Babe levererade sin vanliga rad på 19p, 5r, 5a och 6 st! Stina Dahlin hade 13p, 6r och 4 st.

 

Alle Andreou plockade ner 10 returer och hade 5 assist samtidigt som hon som alltid spelade ett fantastiskt försvar. Alla spelare i Östersund ska ha beröm för sin inställning och 50 returer varav 19 offensiva får stå som bevis för det. 

 

Poänggörare Östersund Basket:Jessica Babe 19, Stina Dahlin 13, Cecilia Nordin 9, Vera Blomgren 8, Frida Joelsson 4, Olivia Björk 2, Emelie Aronsson 2, Alle Andreou 2, Signe Glantz 2, Sanna Edström. 

 

Poänggörare Solna Branten: Didem Celebi 10, Crystel Bittar 8, Alexia Bittar 6, Kerstin Sundberg 6, Erica Clevenvik 6, Josefin Kling 4, Olivia Strandberg 3, Ebba Björklund 2, Fatou Jallow 2. 

Skribent: Henrik Smedberg
Epost: This is a mailto link

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info