Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Smedberg SBBF mötte representanter för klubbar i Basketettan.

SBBF mötte klubbar med ligaambitioner

02 DEC 2013 13:45
Sex klubbar i Basketettan deltog i mötet för klubbar med ambitioner att spela i Basketligan som hölls i Stockholm i helgen. Syftet med mötet var att tydliggöra vad som krävs för spel i Basketligan samt att dela med sig av erfarenheter.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2013 14:55

– Först och främst är jag glad över att så många föreningar visar ett seriöst intresse för att ta klivet upp i Basketligan. Att de inser och förstår att skillnaderna mellan Basketettan och Basketligan är stor gör att sannolikheten ökar för att de är väl förberedda den dag de når dit, säger Mats Carlson, styrelseledamot i SBBF samt ordförande i Tävlingsutskottet (TU).

Basketligan dam och herr är nu så kallade öppna ligor, där man flyttas upp och ner på sportsliga grunder. Likafullt kvarstår krav på fungerande organisation och en sund ekonomi.

– Många tror att ekonomin är det viktigaste, men efter mötet tror jag de som deltog förstår hur viktigt det är med en stabil och fungerande administration och organisation. Vi utbytte erfarenheter genom att ta upp både goda och mindre goda exempel. Bland annat var Kvarnbys Marie Noaksson med och generöst delade med sig av deras erfarenheter liksom Peo Persson från Serieföreningen Basketligan Dam.  De inslagen var mycket uppskattade, säger Mats Carlson.

Efter jul inleds Superettan på herrsidan, den nyskapade serien som syftar till att minska gapet mellan Basketettan och Basketligan. Det finns också ett förslag från TU om att införa Superettan för damer från och med säsongen 2014-15. Med tanke på detta är SBBF öppet för att ha fler möten i samma anda för klubbar med ambitionen att spela i Basketligan – på kort eller lång sikt.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info