Hoppa till sidans innehåll

Sanda Wolves får jobba mot skickliga Huddinge

24 OKT 2014 15:48
Lördagens stora begivenhet äger rum uppe i Sandahallen när Sanda Wolves tar emot nykomlingarna, Huddinge Basket. Bortalaget må vara hur mycket nykomlingar som helst i Basketettan som lag betraktat men samma lag innehåller sannerligen inga dunungar.
  • Skapad: 24 OKT 2014 15:48

I Huddinge kryllar det av storlek, erfarenhet och inte minst: skicklighet.

I William Ahlberg har man en av seriens mest irrationella shootingguards och under korgarna regerar väldige Aron Thorell-Walker. Om man sen adderar spelare som Filip Asante, Samme Unger och Jean-Charles Coffi, ja, då inser man ganska snabbt att här har Sanda Wolves att göra så att det räcker och blir över.

Huddinge Basket har inlett sin vistelse i Sveriges näst högsta basketserie på ett imponerande sätt genom att vinna tre av sina fyra inledande fighter där kanske segern med två poäng mot Helsingborg BBK sticket ut mest.

Sanda Wolves kommer till spel efter att ha besegrat storebror Brahe Basket förra fredagen relativt komfortabelt och förberedelserna efter det har fortlöpt bra enligt lagets coach, Dennis Aulander:

- Det är ju alltid betydligt lättare att komma till en ny träningsvecka efter att ha vunnit den senaste matchen och i synnerhet för våra unga killar betydde den segern ofantligt mycket för både deras självkänsla och självförtroende, något som jag också har kunnat mej skönja under träningarna veckan som gått, säger Dennis Aulander.

Nu möter ni en stark och väldigt motiverad nykomling i Huddinge Basket och jag gissar att det kommer handla mycket om vilket lag som kommer vara mest disciplinerade både offensivt och defensivt och inte minst: hantera den defensiva returtagningen på ett bättre sätt än vad ni lyckades med mot Brahe Basket, håller du med, Dennis Aulander:

- Du har helt rätt. Av det jag sett av Huddinge Basket så kan man knappast anklaga dom för att vara speciellt strukturerade. De är ett lag som spelar, och faktiskt långa stunder under matcherna, lever på sin passion och kärlek till sporten.

- En spelare som William Ahlberg och hans instinkt när det kommer till basket måste man beundra. För oss handlar det om att vara på tårna under minst 40 minuter för en sak vet vi garanterat om Huddinge Basket: allt kan hända och det händer, det har dom bevisat genom sina tre segrar hittills i Basketettan, säger Dennis Aulander.

Vad tror du att vi kan förvänta oss av ditt eget lag denna helg, denna match?

- Tyvärr har vi en del frånvaro i laget tills denna match. Det å andra sidan öppnar upp för andra spelare och är det något jag önskar se när bollen kastas i luften av det gråa laget så är det att varje individ som kommer på planen är beredd att ta chansen och axla det ansvar som det betyder att representera Sanda Wolves på den här nivån, lyckas vi med och är ödmjuka inför den uppgiften och inte tar något för givet, ja, då ger vi oss också själva chansen att tävla mot en motståndare som Huddinge Basket, avslutar Dennis Aulander.

Matchen mellan Sanda Wolves spelas uppe i Sandahallen lördagen den 25/10 kl. 14.00 – fri entré!

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info