Hoppa till sidans innehåll

Sparks vill ha mod i försvarsspelet mot Eskilstuna

07 NOV 2014 15:11
På lördag drar "Sparks" till sörmländska Eskilstuna för den sista bortamatchen innan jul. Eskilstuna som så sent som ifjol spelade i Basketligan Dam, kan vara en tuff utmaning för oss.
  • Skapad: 07 NOV 2014 15:11

Eskilstuna vill spela en snabb basket med variation i sitt försvarsspel och har hittills två segrar och en förlust. Vi kan alltså se fram mot en spännande basketlördag i Eskilstuna.

Tempo, tempo, tempo...
Mycket av Eskilstunas spel handlar om tempo och man vill springa hela tiden och krigar dessutom hårt på alla bollar man kan. I försvarsspelet vill man spela med intensitet där man varierar en del mellan man-man och "zonaktigt" försvar. Laget har hittills inkasserat segrar mot Mark och Västerås, medan den enda förlust man har kom mot Högsbo.

Vårt fokus är försvar
Under veckan har vårt hela fokus legat på vårt eget försvarsspel. Vi har jobbat väldigt mycket med helheten och grunderna i den idé vi vill ha ut. I våra tidigare matcher har detta stundtals fungerat bra, men inte i närheten av vad vi har potential till och vad vi vill se. Nu börjar försvarsspelet "klicka" mer och mer och träningarna lovar gott inför lördagens utmaning. "- Jag känner väl lite att vi stundtals varit lite försiktiga i vårt försvarsspel. Detta har i sin tur lett till att vi blivit slagna och är tvingade att börja jaga och rotera. Nu har det sett betydligt bättre ut med bra balans, mod och en helt annan intention i försvarsspelet. Jag har hopp om att vårt defense kommer ställa till det för våra kommande motståndare" säger Johan Enbom.

Viktiga spelare saknas
Till matchen mot Eskilstuna får vi klara oss utan både Anna-Maria Mirkovic (överbelastat knä och sjukdom) och Hanna Karseland (sjukdom). Anna-Maria har hittills varit vår bästa returtagare i Basketettan och betyder mycket för oss i spelet. Hannas styrka ligger i anfallsspelet och hennes frånvaro innebär en liten annan rotation på PG-positionen.

Spännande debutanter
Denna vecka har två spännande spelare tränat för fullt med oss och det kan bli tal om debut redan i lördagens match. Alice Jernberg har äntligen kommit på plats. Med henne i laget får vi en helt annan dimension i spelet. Alice har både rutin men också en kvickhet och fysik som kommer ställa till det för motståndarna. Nu har hon en bit kvar innan hon är helt inne i spelet och kan få ut maximalt av sin potential men det är onekligen ett spännande tillskott.

Den andra spelaren är Anna Dahl, som sedan i sommarens landslagsspel dragits med en fotskada. Nu har vi successivt stegrat belastningen och det kan bli tal om debut på lördag. Anna tillför med sin längd och sitt spel en bra balans i vårt anfallsspel.

"Sparks" topplista statistik (4 matcher)

Bästa poängplockare; Danielle Elvbo 16,5 poäng/match

Flest returer; Anna-Maria Mirkovic 9 ret/match

Flest assist; Hanna Karseland 2,5 assists/match

Flesta stulna bollar; Sandra Werner 2,5 steals/match

Lördag 13:00 är det uppkast i Eskilstuna Sporthall.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info