Hoppa till sidans innehåll

Täby och Umeå gör upp om sista lediga platsen i Superettan

16 DEC 2013 09:55
Sju lag har redan säkrat sin plats i Superettan. De fyra lagen i Basketettan södra är klara, medan Täby Basket i Basketettan norra har fortfarande en liten chans att snuva KFUM Umeå på den sista lediga platsen.
  • Skapad: 16 DEC 2013 09:55

Det mesta talar för Umeå som har två matcher kvar att spela, först mot Blackeberg och sedan i sista matchen mot just Täby. För Umeå räcker det att vinna vilken som helst av de två matcherna för att gå till superettan. För att Täby ska gå till Superettan måste Umeå förlorta båda sina återstående matcher.

Från Basketettan norra är det redan klart att Stockholm Eagles, Alvik Basket och Polisen Basket går till Superettan.

I Basketettan södra är det med några matcher kvar att spela redan klart att Malbas, Eos, Höganäs och 08 Stockholm blir de fyra lag som går vidare till Superettan. Malbas, Eos och Höganäs var i praktiken klara redan innan helgen och sedan säkrade 08 Stockholm sin plats att genom att vinna hemma mot Malbas.

08 såg en period ut att ligga lite risigt till i jakten på en plats i superettan men en seger först mot Eos och sedan mot dittills obesegrade Malbas säkrade platsen. I segermatchen mot Malbas fick 08 till en riktig laginsats då alla i laget gjorde poäng, ingen mindre än fem poäng och ingen mer än 18. Urban Söderman ledde 08 med 18 poäng och åtta returer.

Stefan Nguyen gjorde allt han kunde i Malbas med 27 poäng och nio assist.

Superettan startar helgen 11-12 januari. De åtta lagen spelar dubbelmöten, hemma och borta. Totalt blir det 14 matcher för varje lag. Man tar inte med sig några poäng till Superettan, alla lagen startar på noll poäng.

Ettan och tvåan i serien är sportsligt kvalificerade för Basketligan herr, men ska sedan också uppfylla kraven på bland annat ekonomi och organisation för att flyttas upp.

De lag i Basketettan som inte går till Superettan spelar nu Basketettan fortsättning, fortfarande uppdelade i norra och södra. Lagen börjar om från noll och spelar nu dubbelmöten, hemma och borta. Det innebär 16 matcher för lagen i södra och 14 matcher för lagen i norra. De två lägst placerade lagen i Basketettan samt de tre lägst placerade i Basketettan södra får kvala för att stanna kvar i Basketettan.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info