Hoppa till sidans innehåll

Tuff batalj i 40 minuter i Solna

12 JAN 2015 12:53
Detta var en match som var en kamp från första uppkastet till sista skottet på buzzern vid full tid.
  • Skapad: 12 JAN 2015 12:53

Solna Branten – Östersund Basket 54-52 (14-15, 14-10, 15-19, 11-8)

 

15 gånger byttes ledningen och sex gånger var ställningen lika. Solna ledde som mest med fem poäng och Östersunds största ledning var fyra. Så ni förstår att det var en match som skulle komma ner till ett avgörande i den sista minuten. 

 

Jessica Babe inledde matchen oerhört starkt och stoppade själv i 9 poäng i första perioden efter hundraprocentigt skytte. Solnas procent var betydligt lägre men de tog hela sju offensiva returer och ligasystrarna Fanny och Julia Paulin satt varsin trepoängare vilket gjorde att det var jämnt efter första.Solna var det starkare laget i den andra perioden som de vann med fyra poäng.

 

Unga Chrystel Bittar gjorde hela åtta poäng i perioden och i halvlek så hade hon gjort tio och Julia Paulin nio poäng. Solna ledde med tre i halvlek och vi pratade om att ta hand om de defensiva returerna och ändrade lite i vårt bollscreensförsvar. 

 

Östersund tog över taktpinnen i den tredje perioden då firma Babe/Joelsson var heta framåt och bortalaget släppte bara en offensiv retur under perioden. Försvaret var stundtals riktigt bra men Solna biter sig kvar tack vare ett vasst straffkastskytte. I den fjärde perioden gick Solna ikapp och förbi när Johanna Prytz (som även spelade 33 minuter i ligamatchen dagen efter) gjorde några riktigt starka poäng. Med dryga 30 sekunder kvar av matchen ledde Solna med en poäng och vi bestämde tillsammans i time-outen att vi ville lita på vårt försvar, kanske ta en steal eller åtminstone ta hand om returen, för att få en möjlighet till ett sista avslut.

 

Jessica Babe lyckades sånär stjäla bollen tidigt i anfallet men Solna lyckades hantera läget. Med fyra sekunder kvar på 24 och 9,5 kvar av matchen tog vi en foul som var onödig. Vi tog en ny time-out och vi var tydliga med att vi inte får foula innan bollen är i spel men att vi ville stoppa klockan på catchen. Nu lyckades vi inte med det utan tiden rinner ned till 4,4 sekunder kvar innan Chrystel Bittar fick gå till linjen. Hon satt iskallt det första och ledningen var då två för hemmalaget.

 

Det andra kastet missades och Frida Joelsson tog returen, gjorde en spinmove och passade till Vera Blomgren som hann få iväg ett skott innan slutsignalen gick. Bollen gick spikrakt mot korgen men var en meter kort. Solna/Branten vann välförtjänt matchen och vi ser alla fram emot att få mäta våra krafter mot varandra igen den 28 februari kl. 13.00. I hemmalaget var Chrystel Bittar bäst med 18 poäng och 8 r. Ligaspelarna Johanna Prytz 8p och 8r och Julia Paulin 9p spelade också stora roller. 

 

I Östersund var som vanligt Jessica Babe framträdande i statistiken med 20p, 8r, 7s och 4 a. Frida Joelsson 12p, 7 r var nyttig, Stina Dahlin visade upp sin förmåga att trolla i bollen i korgen, guarden Vera Blomgren spelade stabilt och vår limspelare Alle Andreou hjälpte till i stort och smått över hela banan. Förra mötet lagen emellan slutade med en 23-poängsseger för solnaiterna.

 

Vi har närmat oss sedan dess och vi ser som sagt fram emot nästa möte och hoppas att det blir en lika hård kamp. 

 

Poänggörare Solna Branten: Chrystel Bittar 18, Julia Paulin 9, Johanna Prytz 8, Erica Clevenvik 7, Ebba Björklund 4, Fanny Paulin 3, Varja Henriksson 2, Ioanna Dosis 2, Alexia Bittar 1.

 

Poänggörare Östersund: Jessica Babe 20, Frida Joelsson 12, Stina Dahlin 8, Alle Andreou 6, Vera Blomgren 4, Cecilia Nordin 2. 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info