Hoppa till sidans innehåll

Umeå tog sista platsen i Superettan

21 DEC 2013 19:34
KFUM Umeå är som åttonde och sista lag klart för Superettan. Umeå slog Blackeberg med 82–56 i sin näst sista match i Basketettan och det räcker för att säkra platsen.
  • Skapad: 21 DEC 2013 19:34

Umeå hade två chanser, först mot Blackeberg och sedan mot Täby basket på söndagen. Men Umeå tog första chansen och det var aldrig någon diskussion.

Umeå ledde med 21–11 efter första quartern, men sedan lyckades Blackeberg hänga i och klara 17–17 i andra quartern. I tredje quartern avgjorde Ume genom att göra 26–6.

Daniel Persson, som lämnade Nässjö Basket i Basketligan herr för några veckor sedan, hade en stor match med 15 poäng, 13 returer, tre assist, tre steals och två blockar. Omar Krayem fyllde på med 14 poäng, sju returer, fyra assist och fem steals.

Följande lag går till Superettan från basketettan norra: Stockholm Eagles, KFUM Umeå, Alvik Basket samt Polisen Basket. De får sällskap av fyra lag från Basketettan södra; Malbas, 08 Stockholm, IK Eos samt Höganäs Basket.

Superettan startar helgen 11-12 januari. De åtta lagen spelar dubbelmöten, hemma och borta. Totalt blir det 14 matcher för varje lag. Man tar inte med sig några poäng till Superettan, alla lagen startar på noll poäng.

Ettan och tvåan i serien är sportsligt kvalificerade för Basketligan herr, men ska sedan också uppfylla kraven på bland annat ekonomi och organisation för att flyttas upp.

De lag i Basketettan som inte går till Superettan spelar nu Basketettan fortsättning, fortfarande uppdelade i norra och södra. Lagen börjar om från noll och spelar nu dubbelmöten, hemma och borta. Det innebär 16 matcher för lagen i södra och 14 matcher för lagen i norra. De två lägst placerade lagen i Basketettan samt de tre lägst placerade i Basketettan södra får kvala för att stanna kvar i Basketettan.

Basketettan dam fortsätter. I norra respektive södra serien spelar de 12 lagen dubbelmöten, totalt 22 matcher.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info