Hoppa till sidans innehåll
Wetterbygden Sparks.

Wetterbygden hoppas på 1 500 åskådare i premiärderbyt mot Brahe

23 SEP 2014 10:59
Basketettan dam tjuvstartar med en mycket intressant match, ett derby mellan Wetterbygden Basketball och Brahe Basket. Matchen lär spelas inför 1 500 åskådare i nya Idrottshuset Arena, Jönköping.
  • Skapad: 23 SEP 2014 10:59

Man måste inte vara på plats för att se matchen, den kommer också att direktsändas i webb-tv, matchstart 19.00 onsdag 24 september, på JNytts och Jönköpings-Postens portaler.

http://www.jnytt.se/rekordderby-i-basket-direktsands-pa-jnytt-tv

http://www.jonkopingsposten.se/artikel/31642/rekordderby-direkt-pa-jptv


Wetterbygden är det nya namnet på laget, men föreningen är fortfarande Sanda. Laget är en del av samarbetet mellan två föreningar som kallar sig för Wetterbygden Basket; Sanda Basket och Forum Basket samt att Nässjö Basket har ställt sina spelare till förfogande.

Lagets stomme är elever på Sanda Basketgymnasium, men man har också tagit införstärkning i form av Danielle Elvbo (från Östersund) och Ellinor Berglund som utexaminerades från Sanda i våras. Wetterbygden coachas av Johan Enbom och Peter Johansson, två coacher med rutin från Basketligan och ungdomslandslag.

– Det är en spännande resa vi ger oss ut på. Målet är att se till så att talangerna i trakten och de talanger som söker sig till Sanda ska ha möjlighet att spela på elitnivå. Vår tydliga ambition med projektet är att på sikt etablera oss i Basketligan dam, säger sportchefen Dennis Aulander.

Förutom matchen arrangerar man tillsammans med Sanda Utbildningscentrum föreläsningar för 1 200 elever i Idrottshuset Arena under dagen. Basketprofilen och erfarne utbildaren Jim Thuresson föreläser liksom Jesper Fundberg (lektor i idrottsvetenskap), Kristina Landgren-Carlestam (tidigare förbundskapten för herrlandslaget i innebandy) och Frida Olsson-Sandahl (välkänd moderator och föreläsare om bland annat genus- och hbtq-frågor).

Brahe kom i fjol åtta i Basketettan dam södra och coachas nu av Patrick Johansson. Johansson har gedigen coacherfarenhet från bland annat Bollstanäs och Fryshuset. Patrick är dessutom naprapat och var bland annat med som fysioterapeut i det svenska HU16-landslaget säsongen som gick.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info