Hoppa till sidans innehåll

BREVBÄRAREN LEVERERAR FEMTE GÅNGEN GILLT…

25 JAN 2015 22:48
Inför LF Basket hemma.
  • Skapad: 25 JAN 2015 22:48

Tålamod Solnas bröder och systrar, supporters och vikingar. Säsongen är lång och än är det långt ifrån dags för Huvudstabadet. Ja, den minnesgoda läsaren kommer säkert ihåg att stående skämtet i Solnahallen har varit att det blir ”Huvudstabadet tidigt i år”, alltså semester efter respass tidigt i slutspelet. Kaxigt, självsäkert ovanligt att det gällde Solna som under hela Millenniet härjat högt upp i tabellerna och långt fram i slutspelet.

Senaste fyra säsongerna har det dock varit ett jävla spring på Huvudstabadet redan i slutet av mars månad = respass redan i kvartsfinal för blå-gula vikingar. Ett väldigt spring har det också varit av brevbäraren som denna säsong slagit nytt klubbrekord i rekommenderad post med ny spelare in att ersätta de som med FedEx skippats hem över Atlanten den blå.

Det där skrev jag om sist och beskrev också sista paketet amerikanska muskler i Kenny Williams. Luttrad, skeptisk som Stefan Sauk och tvivlande begav sig undertecknad medelst Agape Buss (och två busschaufförer som pratade oavbrutet fyra komma fem timmar dit och 4,5 timmar hem) till Nässjö i fredags. Äntligen premiär för Kenny Williams och bara för att göra saken som vanligt, d v s att coach Ray inte fick hela verktygslådan med sig så lämnades febersjuka Serkan Inan och lårskadade Alex Lindqvist hemma.

Vikings förlorar i en stämningsfylld Nässjösporthall. Nässjö kämpade som furier med slutspelsplats i sikte. Vikings var sådär lite för lite lagom taggade och när Siggi blir utfoulad innan andra halvlek knappt kommit igång och Miguel var ovanligt blek och James ”presidenten” Washington gör en sämre insats så var det som det var med det.

Men banne mig om 9 timmar chaufförer var värt det när ”Mailman” Williams levererade mer än vad brevbäraren lovat!

Kenny visade sig vara precis så bra som barndomskompisen James Washington berättat. Kenny levererade ATTITYD, kraft, attacker, skytte, returer och blockade skott. Kenny the Mailman levererade 28 poäng, 11 retur (och minst 10 till som han nästan nådde) och flera monsterblockar. Kenny gav och kommer ge Solna Vikings exakt den dimension som fattats. Kenny Williams kommer hoppa ur Solnahallen tisdag kväll när LF Basket kommer på besök. En stjärna är levererad, mailman delivers…

Med brevbäraren så är vi riktigt bra men å andra sidan utan Alex Lindqvist så är vi inte tillräckligt bra för att simma i de djupaste slutspelsvatten med de största hajarna.

Solna Vikings har ägnat hela hösten åt att vänta på brevbäraren och aldrig någonsin fått lugn å ro, alla på plats och lite cementerad fundament. Å andra sidan, det onda med det goda är att vi snubblat oss fram till en relativ trygg sjundeplats men tyvärr orealistisk uppnåelig sjätte piedestal.

Så nu har vi elva matcher på oss att synkronisera, plåstra om och förbereda oss för slutspelet där sjuan möter tvåan och där jag tror mig veta att Vikings kvartsfinal motståndare kommer stavas Norrköping eller Borås. Jag vet inte så eftersom sex lag kan vinna serien men Södertälje kommer greja det, med reservation för att super guarden John Robertsons reklamsarg skadade knä är allvarligare än befaras.

Allt handlar nu om Alexander Lindqvist Biceps Femoris, lårets baksida, läker ihop och inga nya skador levereras av brevbäraren. För med Alex tillbaka och med ”Mailman” Kenny Williams så ser vi faktiskt kaxigt bra ut för att kunna spela mot både knallar, delfiner och kungar. Ja, jag vet, det kan även heta drakar, försäkringar eller studenternas Uppsala.

Men elva matchers träningsläger inleds mot LF Basket och sist vi träffades i Solnahallen så blev Vikings förnedrande söndersprungna och bortkollrade. Usch vad hemskt det var!

LF som försäkrat sin styrka med sponsorpengar från Länsförsäkringar och shoppat loss isländsk, grekisk, amerikansk och svensk kompetens. LF som handlar mycket om amerikanen Jaraun Burrows och amerikanen Alex Wesby. Med svenska guardduon som heter duga i Christopher Ryan och Jonathan Person. Greken Alexandros och islänningen Haukur hänger i kusligt lika många poäng per match om 12,4 och därmed har försäkringslapparna väldigt många hot. Det går väldigt fort när LF ställer om från försvar till anfall och det gäller för James Washington och gänget att kontrollera tempot.

Till sist några utropstecken och en anekdot. Unga duon Tim Schüberg och Nathan Dawit får utropstecken i rader!!!! Efter att senaste tiden växt med uppgiften och utvecklats till fullgoda ligaspelare från talang och U19 landslagsstjärnor.

Anekdoten. Ja, lagets speldirigent, President och gentleman James Washington 111 var så besviken och f-b på sig själv efter insatsen mot Nässjö fredag kväll. När bussen, med de två pratglada underbara chaufförerna du vet, landade vid Solnahallen 03.00 natten mot lördag så bad Washington undertecknad att få låna nycklarna till Vasalundshallen för att åka och skjuta några hundra hoppskott och skaka av sig nederlagets täcke. Nattskift.

Gissar och tror att Presidenten och Mailman har högtflygande planer tisdag kväll i Solnahallen…

Kom och hälsa Kenny Williams välkommen och heja fram Solna Vikings till säkrad slutspelsplats.

Go-Vikings-Go!

Jan Marklund

Skribent: Solna Vikings
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info