Hoppa till sidans innehåll

Klar förlust för Umeå

22 JAN 2015 19:57
Umeå letade en skräll på hemmaplan på torsdagskvällen, men det blev en tredje raka förlust mot Sundsvall Dragons den här säsongen och en klar sådan.
- Vi är inte tillräckligt heta för att hota Sundsvall idag, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:54

I de två tidigare mötena den här säsongen mellan Sundsvall och Umeå BSKT hade Germain Jordan snittat 26,5 poäng. Därför letade Umeå mycket eter Jordan som dock hade NBA-meriterade Shane Edwards mot sig och han neutraliserade Umeås poängligatvåa på ett bra sätt och höll honom på låga 10 poäng och 4 av 14 från golvet.

- De spelade bra försvar överlag på oss och tog bort mycket av det vi ville göra. Germain fick ta emot bollen lite högre upp än vanligt och när han fick skotten missade han sen började han tveka lite ,säger Jesper Gustavsson.

Umeå fick en tuf start på matchen med udnerläge 2-7 och 7-15, men kämpade sig tillbaka med en offensiv returtagning som imponerade och ett par satta skott av Egal Saleman. Totalt i matchen vann Umeå returtagningen med 47-37.

- Vi körde med en stor lineup i dag när vi hade Johan (Pierre) skadad och det fick andra effekter. Vi blev lite långsammare, men samtidigt starkare i returtaningen, säger coach Gustavsson.

17-21 efter en period skulle dock sakta men säkert glida iväg till 41-32 i paus. Umeås försvarsspel var stundtals bra, men i offensiven hade Umeå svårt att hitta bra avslut. 

Umeå streade på i tredje perioden, Omar Krayem satte ett par treor, men Sundsvall var bara lite säkrare, tryggare och bättre hela tiden. Ledningen växte till 66-52 efter tre perioder. Umeå brottades hela vägen med ett såligt skytte från trepoängslinjen (4av19).

- Det blir svårt när vi inte sätter öppna skott utifrån. Speciellt mot ett bra lag som Sundsvall. Vi får hitta andra lösningar, men visst det är svårt när skyttet klickar, säger Gustavsson.

Det var ingen spelare individuellt som straffade Umeå från Sundsvalls sida utan det var många som bidrog, vilket också syntes på Sundsvalls spridda poängskörd (sju spelare med sju poäng eller mer).

Matchen var dock inte riktigt körd förrän i slutet på slutsperioden. Umeå var så nära som sju poäng med två minuter av den tredje perioden, men Sundsvall avslutade den tredje perioden med en 9-2.

I fjärde perioden slet Umeå för att komma tillbaka, men precis som i de tre tidigare fjärdedelarna var Sundsvall bäst och kunde vinna säkert med 85-69.

Bäst i Umeå var Omar Krayem med sina 22 poäng, 6 returer, 7 assist och Egal Saleman med 15 poäng och 5 returer, men det var för många spelare som inte levererade för att Umeå skulle kunna störa Sundsvall på riktigt. 

- Självklart gjorde vi en massa dåliga saker och en massa misstag i dag, men vi måste se framåt och fokusera mot nästa match. Vi måste ta någon seger även mot de här topplagen om vi ska nå slutspelet så det är bara att foksuera vidare. Alla matcher är en möjlig seger. Trots förlusterna har jag en ganska bra känsla i laget, säger Gustavsson

Skribent: Gustav Pettersson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info