Hoppa till sidans innehåll

Umeå ut på roadtirip

12 JAN 2015 19:25
En nyckelmatch och en mycket tuff bortamatch. Det är dags för en roadtrip för Umeå BSKT. - Allt fokus ligger på Solna nu även om det är två matcher det handlar om, säger Jesper Gustavsson.
  • Skapad: 12 JAN 2015 19:25

Umeå gör något ovanligt i Basketligan tisdag och onsdag den här veckan. De spelar "back-to-back" mot Solna på tisdagskvällen och Borås på onsdagen.

Solna som Umeå besegrade senast lagen möttes i Umeå, då efter ett halvplansskott av Omar Krayem som gick i och tog matchen till förlängning. Nu väntar ett nytt möte och det är en nyckelmatch där Solna ligger en precis ovanför Umeå i tabellen.

- Solna byter amerikaner lite hur som helst så man vet inte riktigt vad man ska förvänta sig inför match, men vi lägger fokus på vårt eget spel. Kan vi stoppa i försvar och springa med bollen när vi kan så är mycket vunnet, säger coach Jesper Gustavsson som självklart har kikat närmare på Solna inför matchen.

- De har många vapen och vi måste följa vara matchplan i defensiven och vara fokuserade. Slappnar vi av då ger vi Washington eller Lindqvist öppningar och då tar dom vara på de, säger han.

Umeå kommer från en brytal förlust med 56-104 i fredags mot Uppsala, men coach Gustavsson tror inte att den ska påverka i negativ riktining på något sätt.

- Vi har tittat på den och vi har ute och käkade efter matchen alla tillsammans. Vi förlorar som ett lag och vinner som ett lag och nu har vi gått vidare som ett lag också. Den ligger bakom oss, säger han.

Det blir en snabb omställning direkt efter matchen för laget och fokus på Borås istället. Senast Umeå mötte Borås var hela tre månader sendan.

- Det är bättre att göra så och fokusera på ett lag först och sedan nästa än att röra till det även om det blir snabba ryck, säger Gustavsson.

Emil Salon är tillbaka för Umeå. Richard Blomberg är fortfarande skadad. 

Skribent: Gustav Pettersson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info