Hoppa till sidans innehåll

1 krona för dina tankar…

22 FEB 2012 23:29
Ja, vad tänker du på och hur tänker vi inför den skälvande, dramatiska avslutningen av Basketligans grundserie?
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

En liga vars åtta-nio huvudrollsfigurer och filurer är nog så kompetenta och där positioneringen inför sluttabell och slutspel är långt ifrån slut. Världens jämnaste liga där lagen hoppar Bungyjump mellan topplacering och bottennapp dito.

 Fredag kväll fyller vi återigen Solnahallen med enkronor och supporters. Det är dags för den årligen återkommande 1-kronas matchen där sponsorer, företag, restauranger och privatpersoner skänker en krona eller fler för varje själ och hjärta som passerar vändkorset.

Fri entré, gratis inträde och en härlig folkfest väntar!

1-krona betalar jag gärna extra för coach Torbjörn Gehrkes tankar efter att hans kära vikingar välkomnat Jonte Flowers tillbaka ”hem” och radat upp sju snygga segertroféer i rad.

Men sen blev det hack i segerskivans melodi när Södertälje vände och vann. När Norrköping i sista perioden kom ifatt och vann och när LF i tisdagskväll, med hjälp av Norrlands alla gudar, kunde skåda Vikings två bästa skyttar missa det sista avgörande skottet.

Suck, stånk och stön!

Det är något speciellt och magiskt med 1-kronas matchen och vi hoppas att vinnartraditionen från tidigare 1-kronor håller i sig. Vikings har aldrig förlorat en
1-kronas match och alltid haft 2000 åskådare, eller fler, på läktaren!

Denna gång har vi spänt musklerna extra hårt och förberett en magisk kväll som jag snart återkommer till. Med tårdränkta ögon av tacksamhet har vi tagit emot livsviktiga 1-kronor, 2-kronor och till och med tre eller fyrklöver bukett med kronor!

Nära 90 underbara, fantastiska och medmänskliga ”sponsorer” är snyggt uppradade på tacktavlornas tackskrift. Där hittar vi självklart många av klubbens stora sponsorer men också flera nätverkskompisar från vår AffärsVerkstad – Stockholms hetaste nätverk. Där återfinns familjer, föräldrar, anställda och coacher som vill ta från de rika och ge åt de fattiga, om vi nu ska överdriva en smula och fortsätta glorifieringen av fredagskvällens alla Robin Hood.

Prisa Gud här kommer skatteåterbäringen!

Tyvärr så är det inte bara ”pengar på banken” när man ska stångas mot regerande Svenska Mästarna från Sundsvall. Nej, i mina ögon näst bäst i Ligan efter Norrköping just nu och aldrig förr har en 1-kronas motståndare varit av sådan rang som denna gång.

Solna Vikings har torskat tre raka och halkat ner i tabellens nedre skikt, förvisso bara en seger och några kronor från fjärdeplatsen men morsning good bye till pallplats, törs jag nästan grimasera.

Vi har som sagt kavlat upp ärmarna på vikingasärken och denna 1-kronas kväll ska bli något att minnas, något att berätta för barn-barnen och vi hoppas att ALLA (förutom det förlorande laget) ska lämna Solnahallen med en nykär känsla till den ädlaste av alla idrotter.

Vi bjuder på Sverige elit i Streetdance genom gruppen AQces. Vi tävlar på Facebook, vi gissar godispraliner från Basketshop eller beundrar Sveriges första 100% eldrivna bil –Nissan Leaf.

Fånga en frisbee och var med i Subway tävlingen och du kommer få träffa Viking(s) Line, Marginalen Bank eller varför inte köpa trendiga Modesty Blaise väskan att bära hem alla autografer i?

Kvällens konferenciers Viktor Petrovski och Koray Tokgöz håller låda och som alltid är Stockholms hetaste DJ – ”Seven-I” på plats bakom musikmaskinen.

Till sist, kära publiken, kära, kära bidragsgivare och företag som nu ståtar på tacktavlorna och förgyller vår ungdomsverksamhet.

Vi tackar för stödet, vi ger järnet och nu lyfter vi taket, såklart!

 

Go-Vikings-Go!

Jan Marklund

Klubbdirektör

Skribent: Jan Marklund
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info