Hoppa till sidans innehåll

7:e Raka

03 MAR 2012 01:30
I decenniets kanske tätaste och mest spännande upplaga av den svenska basketligan, så är de sista omgångarna oerhört viktiga. Skillnaden som vi påpekat tidigare mellan hemmaplansfördel och mer klirr i kassan, kan komma att avgöras in i det sista.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Kvällens Uppsala var rustade för fight och det blev det. Det var nog inte den vackraste utav matcher, det var nog inte ens i närheten utav att kallas fint. Men en vinst är en vinst och två viktiga poäng i tabellen.

Nåja, väl till matchen då! Uppsala startar aningen bättre än oss och dom gör hela 7 – 0 på oss innan första drakpoäng. Då har våran kära hemmapublik fått stå och värma händerna i dryga två minuter. Att tappa och ligga och jaga är något vi kan och är rätt så bra på, men inte något som man vill visa för hemmapublik. Våran borg, våra villkor. Nu var det bara att gilla läget och fortsätta jaga. Det skulle visa sig att det inte var det lättaste. Gästerna ville tvåla dit oss i vårat eget näste och hur mycket vi än försökte komma ikapp, så bet dom tillbaka.

Det var först i den andra perioden och i mitten utav den tredje quartern som vi fick andas lite. Men det går ju inte att slappna av mot ett hungrigt Uppsala. Det blev fouls, sedan turnover, sedan bortkastad boll. Detta utav båda lagen. Som sagt det var inte vackert, men viljan fanns där.

Först i slutet, med 4 minuter kvar, så kunde man börja ana att det skulle gå vägen. Då klipper gästerna till med en tung trea och ledningen kändes helt plötsligt inte lika stabil längre. Nu blev det ändå vinst tillslut, med hjälp av två säkra straffkast av Jakob, som gjorde den där ledningen lite för svår för Bosses mannar att ta igen.

Mark Tyndale var föressten helt fenomenal i den första perioden. 11 raka poäng från vår nye amerikan, gjorde så att vi inte fick en för brant uppförsbacke. Nenad plockade tillslut i bra många pinnar också, däribland ett par viktiga treor i ett viktigt skede utav matchen.

Kvällens snackis måste ändå ha varit Uppsalas Delvon Johnsons dunk al’a Blake Griffin style. En enhands dunk så hård, att herr Törnell kände den nere i Stockholm.

Nu är nästa anhalt Södertälje och mötet med Tom’s gamla gäng.

Go Dragons!

// Thavve

Skribent: Thavve
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info