Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Grundberg vs Goransson

Andra ronden spelas i Fyrishov

26 MAR 2012 12:46
Kvartsfinalserien mellan fjärderankade Borås och femterankade Uppsala brakar vidare på tisdagskvällen med match i Fyrishov. Den första matchen mellan lagen slutade 84-67 till Borås, men de enda siffror som betyder något inför fortsättningen är ettan och nollan i 1-0. Här följer en resumé och ett antal frågeställningar.
  • Skapad: 26 MAR 2012 12:46

Under inledningen av den första kvartsfinalmatchen uppträdde Boråsspelarna väldigt nervöst och krampaktigt. Kulmen nåddes efter 15 minuter. Då stod det 17-38 på poängtavlan. Elva minuter senare hade fjärilarna lämnat Boråshallen och matchen var helt jämn (53-53). Det skulle dock dröja ytterligare sju minuter innan Boråspubliken kunde applådera hemmalagets första ledning i matchen. När fyra minuter återstod så var Uppsala kvar på perrongen medan Boråståget tuffade på mot en 17-poängsseger.

 

Ryan Zamroz var den som höll Borås kvar i matchen offensivt när det gick tungt. Defensivt var det Mattias Göransson och Jason Thomas som ledde vägen. I den andra halvleken tog Thomas över helt (19 poäng och 12 returer) och såg till att hela laget följde hans exempel.

 

Där var resumén från Borås och Uppsalas första kvartsfinaldrabbning. Allt det där hände i torsdags. Sedan dess har lagen haft fyra dagar utan match. Givetvis har spelarna fått ägna dem åt både återhämtning och träning. Taktiska förberedelser är såklart nödvändiga och det råder ingen tvekan om att lagen lägger tid och kraft på detaljer innan det är dags igen på tisdagskvällen.

 

Den här gången är det kvartsfinal 2 som står på agendan och matchen spelas i Fyrishov i Uppsala. För Borås innebär det att man tvingas acceptera att ha större delen av publiken emot sig. Men det innebär också att trycket nu ligger på Uppsala. I Fyrishov ligger förväntningarna alltid på hemmalaget. Man har varit starka där under hela säsongen och allt annat än seger kommer att sågas av både media och publik. Med andra ord så har Borås ett ypperligt läge för att stjäla en vinst.

 

Kommer Thomas och Göransson att fortsätta på den inslagna vägen och låta försvaret staka ut vilken kurs laget ska sätta? Kommer Omar Krayem att studsa tillbaka efter en mindre bra match? Och kommer Mike Palm och Chris McKnight att vässa sina insatser? Många frågor. Inte lika många svar. Ännu. För att få dem måste man tack och lov se matchen. Tisdag 19:04 i Fyrishov (eller på WebbTV). Det är då som den andra kvartsfinalmatchen spelas.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info