Hoppa till sidans innehåll

And we are back

11 FEB 2012 17:39
Dubbel, trippel, quadrupel. Ja nu är vi tillbaka med besked. Tredje raka, dubbla priser igår och vi går mot fjärde vinsten i rad. Dragons är sig likt igen.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2012 15:49

Kvällens match drog igång, med att dominera direkt från anfall nummer ett. Att vi sedan stänger igen kiosken nästan helt totalt, är en fröjd att se. 12 – 6 blev 18 – 6 och första quartern i klar drakfavör, 22 – 14.

I den andra visade dock besökande 08, att dom också kan. 10 raka pinnar på oss och vi hängde inte riktigt med där. Då visar vi återigen prov på att vi är svenska mästare och tänker fortsätta vara det även denna säsong. Den andra quartern är den enda vi förlorar och vi gör det med ett poäng. 23 – 24.

Den tredje perioden blir inte riktigt lika offensiv och båda lagen visar prov på bra försvar stundtals. Det blockas, slits och det blir lite frustrerat. Vi drar dock det längsta strået och kan gå ledande in i den fjärde quartern, men med viss oro, då vi har problem att få de viktiga stoppen vi behöver.

Den fjärde quartern börjar på samma sätt som den tredje avslutades. Men efter ett par minuter in, så kopplar vi på släpkärran, tittar i backspegeln och säger hej då 08. Stark dominans och med full fart, så ångar vi på. Avslutar det rejält och vi kan lasta av lasset på släpet med en skön vinst. (I detta fallet var det de två pokalerna vi samlade på oss igår på Idrottsgalan, som packades av, putsades till och ställdes upp i pokalskåpet.)

Bekväm seger med fina siffror mot ett bra lag. 89 – 67 och återigen kan vi sova gott. Nu blickar vi framåt igen, för det är snart dags för match igen och då går vi för ännu en vinst, mot rivalerna Jämtland. Finns det något annat i sikte för en drake och en krigare?

Poänggörare Sundsvall: Hlynur Baeringsson 19p, Mark Tyndale 16p, Nenad Zivcevic 14p, André Nilsson 12p, Dino Gregory 11p, Jakob Sigurdarson 10p, Tom Lidén 3p, Sean Smith & Robin Johansson 2p.

Skribent: Fredrik Thavenius
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info