Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Chris McKnight dunk

Avgörandet kommer på måndag

31 MAR 2012 20:06
Den tydliga trenden med hemmadominans mellan Borås och Uppsala höll i sig även i lagens åttonde möte för säsongen. Efter 87-74 i Fyrishov står det 2-2 i kvartsfinalserien. Den femte kvartsfinalmatchen, som spelas i Borås på måndag, avgör vilket lag som får möta Norrköping i semifinal.
  • Skapad: 31 MAR 2012 20:06

Inledningen på kvartsfinal 4 blev tät och det var gästande Borås Basket som efter fem minuter ledde med 7-8. Sedan tog Uppsala Basket över och spelade hem perioden med 23-16. Men det var bara början. Borås spelade dåligt och fastnade ofta i dubblingar på ’top of the key’. Dessa resulterade i turnovers, som i sin tur resulterade i layups för Uppsala. Som mest var Borås i underläge med 23 poäng.

 

-Den här matchen liknade kvartsfinal 3 om man ska jämföra. Fast med ombytta roller då, menar assisterande coachen Jonas Larsson.

 

Uppsala dominerade returtagningen i den första halvleken, samtidigt som Borås sköt sina tvåor med låg procent. Men det skulle komma att jämnas ut i matchens andra halva och Pat Ryans gäng fick ner underläget till fem poäng med endast 1:20 kvar av matchen. Närmare än så hann laget aldrig ta sig förrän man slarvade bort chansen att vinna matchen.

 

Rhys Carter gjorde sin fjärde raka stormatch och stod för högeffektivt spel rakt igenom matchen.

 

-Han sänkte 3 av 8 treor, hade fem assists och inga turnovers, berättar coach Larsson.

 

Johan Jeansson, med 19 poäng och åtta returer, imponerade också.

 

-De två [Carter och Jeansson] var viktiga för Uppsala och de gjorde så att serien lever tills på måndag., säger coach Larsson.

 

De Boråsspelare som stod för de starkaste insatserna var Jason Thomas (13 poäng och 9 returer), Chris McKnight (12 poäng och 10 returer) och Mattias Göransson med bra försvar och ett par satta treor.  

 

-Men vi hade behövt fler bra prestationer för att avgöra den här gången, säger coach Larsson.

 

Om det var mycket press på Borås i den första kvartsfinalen så var den pressen betydligt mindre i kvartsfinal 3. När Borås på måndag går in i kvartsfinal 5 så finns knappt någon press kvar.

 

-Det helt öppet nu. Det lag som vinner går vidare. Vi har hemmaplan och vi är oftast starka där. Jag gillar våra chanser, avslutar coach Larsson.

 

Uppsala Basket-Borås Basket: 87-74 (23-16, 29-19, 15-20, 20-19).

 

Poänggörare Borås: Mike Palm 16, Jason Thomas 13, Omar Krayem 12, Chris McKnight 12, Ryan Zamroz 11, Mattias Göransson 6, Henrik Carlsson 2, Milos Paravinja 2.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info