Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Omar vs Dolphins

Borås höll inte på bortaplan

04 APR 2012 21:26
Intensionerna var bra men skärpan hos Borås Basket höll inte mot ett stabilt spelande Norrköping Dolphins i den första semifinalen. 88-76 efter full tid gjorde att de cirka tusen åskådarna i Stadium Arena hade något att jubla åt. Det innebar nämligen att deras lag tog ledningen med 1-0 i matchserien.
  • Skapad: 04 APR 2012 21:26

Norrköping Dolphins och Borås Basket började med att bränna en rad anfall innan Jason Thomas tillslut kunde ge sitt lag ledningen genom en trea. Efter det började båda lagen spela bättre och följdes tätt i poängprotokollet. Innan Dolphins ryck kom. Perioden slutade nämligen 23-15 till hemmalaget. Gordon Watt och Andrew Mitchell var de som lyckades bäst offensivt.

 

Men ledda av Chris McKnight kämpade sig Borås tillbaka. 25-20 satte Omar Krayem via en snygg layup efter att ha snurrat Martin Ringström upp på läktaren. Några psykologiskt viktiga treor från Norrköping i slutet av den andra perioden gjorde dock att deras ledning var 49-37 i halvtid.

 

I den tredje perioden fortsatte Borås svårigheter med att stoppa Dolphins. Nu placerade sig hemmaspelarna retfullt enkelt i position för offensiva returer också. Petras Balocka och Fred Drains var de som passade på och förde Norrköping till 67-49 efter 30 minuter.

 

Borås gjorde ett ärligt försök att hämta in underläget. Med 5:20 kvar var gapet nere i elva poäng. 1:20 senare var man bara nio poäng efter. Men det skulle också bli det närmaste som Borås kom. Norrköping Dolphins spelade stabilt hem matchen till 88-76 och har därmed 1-0 i semifinalserien. Match 2 spelas på långfredagen i Boråshallen. Då kan det se helt annorlunda ut.

 

Citat från presskonferensen

-Vi kämpade bra men blev trötta. Nu måste vi tillbaka till ritbordet och fundera ut vad vi ska göra för att vinna på fredag, sa Borås Baskets pointguard Omar Krayem efter matchen.

 

-De sista minuterna i andra perioden blev ganska avgörande. Norrköping satte några viktiga treor där, menade Borås Baskets headcoach Pat Ryan.

 

-Ryan Zamroz hade några bra lägen för trepoängare men missade. Jag tror att det var på grund av trötta ben, sa Norrköping Dolphins headcoach Paul Burke.

 

-När slutspelet börjar så kliver Andrew [Mitchell] fram. Men nu hade vi en till spelare som kliver fram som en clutch-spelare, det var Martin Ringström, tyckte Paul Burke.

 

Norrköping Dolphins-Borås Basket: 88-76 (23-15, 26-22, 18-12, 21-27).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 26, Jason Thomas 13, Chris McKnight 12, Ryan Zamroz 12, Henrik Carlsson 6, Mike Palm 4, Mattias Göransson 3.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info