Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Mattias G 550

Borås vann kampen om hemmaplansförmånen

13 MAR 2012 21:37
Förutsättningarna inför bortamatchen mot Uppsala på tisdagskvällen var att Borås Basket, utan sjuka Mike Palm och Ryan Zamroz, inte fick förlora med mer än 32 poäng. Tack vare en tillräckligt god insats av gästerna så vann Uppsala med endast 14 poäng. Därmed börjar kvartsfinalserien i Boråshallen om en dryg vecka. En eventuell femte kvartsfinalmatch spelas i samma arena.
  • Skapad: 13 MAR 2012 21:37

Borås Basket har varit ganska förskonade från skador och sjukdomar under säsongen, men lagom till grundseriens sista match lämnade både Mike Palm och Ryan Zamroz in sjukanmälan. Att Borås hade 32 poängs försprång att gå på kändes säkert bra för inte minst Mattias Göransson och Milos Paravinja, som vikarierande som starters.

 

Uppsala Basket fick den bästa starten. Skotten gick i och 7-0 lyste på poängtavlan innan Chris McKnight bröt isen för Borås med ett hoppskott. I Borås försvar fanns stora hål och Delvon Johnson hade en rolig första halvlek när han dunkade och la i många enkla poäng från kort-kort distans. Det märktes ganska tydligt att ordningen var rubbad hos gästerna och det var mest tack vare Omar Krayems fem trepoängare som Uppsalas ledning inte var större än 17 poäng i halvtid. Så långt såg det bra ut för Uppsala – halva tiden kvar och bara hälften av poängen att ta in.

 

Chris McKnight hade en kall start på matchen med kämpade sig igång och var tillslut både riktigt bra och viktig. Med en stor ökning i spelminuter visade Mattias Göransson vad som har gett honom ett gott rykte som försvarsspelare. Han slet, som alltid, som ett djur i defense och var den som såg till att försvaret blev bättre i matchens andra halva.

 

Jason Thomas var också bra (21 poäng och 12 returer), men för ovanlighetens skull från trepoängslinjen, där han tog ansvar för luckan som Ryan Zamroz lämnat efter sig. Uppsala satte upp ”fällor” för att stressa och i förlängningen pressa fram snabbare avslut från Borås. Det lyckades aldrig riktigt bra och hemmaledningen höll sig kring 15 poäng under större delen av fjärde perioden. Tillslut blev det 94-81 till Uppsala och därmed står det klart att kvartsfinalserien mellan samma två lag börjar i Boråshallen den 22 mars. En eventuell femte kvartsfinalmatch spelas följaktligen också i Boråshallen.

 

Uppsala Basket-Borås Basket: 94-81 (24-19, 31-19, 19-22, 21-21).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 24, Jason Thomas 21, Chris McKnight 19, Milos Paravinja 8, Henrik Carlsson 6, Mattias Göransson 3.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info