Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Borås lyckades inte

Borås vann och övriga resultat var gynnsamma

02 MAR 2012 22:34
Slutspelskaraktär, tyckte Borås Baskets headcoach Pat Ryan. Matchen mellan Jämtland och Borås i Östersunds Sporthall var en tuff drabbning som inte avgjordes förrän i slutsekunderna. Då var det Borås som visade kyla och karaktär. Att övriga resultat också gick som Borås ville skadade inte och gjorde att man nu har ett litet grepp om den åtråvärda fjärdeplatsen.
  • Skapad: 02 MAR 2012 22:34

-Det var en tuff match, men vi kämpade igenom bra och behöll kylan. Vi satte de poäng som behövdes, berättar en stolt Pat Ryan efter matchen.

 

Chris McKnight missade ett skott med 45 sekunder kvar av matchen. Lyckligtvis för Borås så missade även Jämtland. Och straffar kunde Jämtland absolut inte sätta denna kväll. Faktum är att jämtarna missade hela 15 straffkast.

 

Men Omar Krayem, Mike Palm och Jason Thomas utfoulade så blev det lite nervöst. Men Mattias Göransson klev in och var väldigt bra på slutet. Han hade tillräckligt med nerver för att sänka de viktiga straffkasten när Jämtland foulade i desperation.

 

-Över huvud taget var det en väldigt bra laginsats. Jämtland var bra i försvar i början och höll oss till bara 13 poäng. Men vi spelade bra försvar också, för de gjorde bara 17 på oss. I den andra perioden fick vi igång vårt offense och gjorde 28 poäng, säger Pat Ryan.

 

Sedan fick Chris McKnight någons finger i ögat och tvingades till vila.

 

-Omar [Krayem] satte ett par ruskigt viktiga treor. Han hade kylan. Sedan kom Chris [McKnight] tillbaka i fjärde. Ögat var svullet och han hade ont, men han gjorde det bra, berättar Ryan.

 

Borås lyckades tillslut hålla undan och vinna med 76-80 och nu känns en fjärdeplats är realistisk.

 

-Milos [Paravinja] och Henke [Carlsson] jobbade otroligt tufft. Roligt också att vinna en så här tight match. Vi har vunnit stort för det mesta. Eller förlorat, säger coach Ryan.

 

Jämtland Basket-Borås Basket: 76-80 (17-13, 22-28, 19-14, 18-25).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 24, Mike Palm 16, Ryan Zamroz 15, Chris McKnight 9, Milos Paravinja 6, Mattias Göransson 4, Jason Thomas 4, Henrik Carlsson 2.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info