Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Zamroz vs Johnson

Borås vidare efter rysare

02 APR 2012 22:30
Det krävdes en femte kvartsfinal och totalt ett nionde möte mellan Borås och Uppsala innan det kunde bestämmas vilket lag som skulle gå vidare till semifinal. Som sig bör blev det en strid in i slutsekunderna. Båda lagen stod för fantastiska insatser och det var tillslut en gnutta slump i kombination med en vilja av stål och en sanslös trepoängare av Ryan Zamroz som avgjorde till Borås fördel.
  • Skapad: 02 APR 2012 22:30

Kvartsfinal 5. Den sista och viktigaste matchen i denna kvartsfinalserie. Segraren skulle gå vidare till semifinal. Det var så det såg ut.  

 

Matchen skulle komma att handla mycket om ’mismatches’. Omar Krayem fick två snabba fouls i den första perioden. Efter det försökte Uppsala Basket, genom Rickard Eriksson, utnyttja detta till max. Gång på gång fick Eriksson chansen att utmana Krayem. Åt andra hållet drog Borås Basket nytta av Mike Palm storleksövertag mot Stefan Grundberg. När Henrik Carlsson byttes in attackerade han med framgång Johan Jeansson varje gång han fick chansen.

 

Bästa starten i matchen skaffade sig Borås. 13-3 stod när Uppsalas headcoach Bosse Eriksson tog sin första timeout. Jason Thomas och Mike Palm var viktiga i returtagningen. 19-5 var ställningen innan gästerna, som så många gånger förr, började arbeta sig tillbaka in i matchen.

 

Chris McKnights hjärta var en stor faktor när Borås vann den andra perioden med sex poäng. Totalt ledde hemmalaget matchen med åtta poäng efter 20 minuter. Då hade Uppsala krigat sig till sista poängen i halvleken.

 

Borås inledde bäst även i matchens andra halva. Omar Krayem stal bollen och stabile Ryan Zamroz sänkte poäng via en layup. Men samtidigt drog Borås på sig många fouls och hade lagfoul redan efter 2,5 minut.

 

Uppsalas försvar såg till att Borås tog några dumma skottval. När jätten Delvon Johnson dunkade i bollen stod det hastigt 55-51 och Borås headcoach Pat Ryan ville ha timeout. Men Johnson fortsatte att ge Uppsala extra chanser via sina många offensiva returer.

 

Med 2:23 kvar av den tredje perioden satte Rhys Carter sina första poäng i matchen – en trepoängare som tog Uppsala till sin första ledning (57-58).

 

Den fjärde perioden började med fyra raka poäng av Jason Thomas och hela Boråshallen fick lite andrum. Slutet på matchen var så spännande, nervöst och fumligt att det är svårt att minnas. Det som står ut starkast bland händelserna är att Delvon Johnson, Omar Krayem, Johan Jeansson, Mike Palm och Henrik Carlsson alla blev utfoulade och att Ryan Zamroz satte den trepoängare som skulle bli avgörande för matchen.  

 

Avslutningen på den femte och avgörande kvartsfinalmatchen mellan Borås och Uppsala blev alltså exakt så spännande som det bara måste bli. 90-85 blev det slutgiltiga siffrorna som gjorde att Borås, med 3-2 i matcher, gick vidare till semifinal. Semifinalmatchserien börjar redan på onsdag i Norrköping.  Den första hemmamatchen spelar Borås på långfredagen kl 16:04.

 

Citaten efter matchen läser du på BT: s basketblogg.

 

Borås Basket-Uppsala Basket: 90-85 (23-21, 26-20, 14-17, 27-27).

 

Poänggörare Borås: Chris McKnight 23, Ryan Zamroz 21, Mike Palm 16, Jason Thomas 14, Henrik Carlsson 9, Omar Krayem 7.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info