Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson / papac Segerbvrål

Borås vinnare efter rysare

09 MAR 2012 22:06
En viktig seger för Borås i jakten på den åtrovärda hemmafördelen i kvartsfinalserien. Inför storpublik i Borås handlade det om bra spel från båda lagen och inte förrän Chris McKnight satte två straffkast med 3,6 sekunder kvar var segern bärgad för Borås. I en mycket jämn match blev slutresultatet 96-93.
  • Skapad: 09 MAR 2012 22:06

-          Vi spelade en riktig bra basketmatch. Solna var väldigt tuffa defensivt och i sin returtagning. Vi låg under med fem poäng på slutet och vi visade oerhörd karaktär att komma tillbaka och vinna matchen. Det var en oerhört viktig seger för Borås Basket, säger hemmalagets coach Pat Ryan efter matchen.

 

Matchen började i ett rasande tempo med tre dunkar redan efter fyra minuter. Största dunken stod Chris McKnight för som med sekunder av den första perioden flög och dunkade i bollen över tre stycken Solnaspelare.

 

Inför andra perioden klev Omar Krayem och Ryan Zamroz fram som frontfigurer. Dessa båda skulle se till att hålla kvar Borås i matchen och med hjälp av firma Mike Palm och Chris McKnight tillslut ge segern till Borås. Zamroz var hela tiden ett hot bakom trepoängslinjen och Krayems ständiga räder mot korgen satte skräck i motståndarförsvaret.
- Jag tycker vi gör en bra match och spelar bra defensivt, den enda vi inte lyckas stoppa är den där lilla ”tjommen” där, säger Solnas tränare Torbjörn Gerkhe och pekar på Krayem. Borås spelade riktigt bra, sist de spelade så här bra torskade vi med 30 poäng.

 

Inför sista perioden ligger Borås i förarsätet med ledning 71-68 men Solna skulle se till att kämpa sig ikapp och med en lång trea av Willy Beck till 84-89 med dryga tre minuter kvar kunde man ana en viss oro bland Boråspubliken. Lättnaden och vrålet efter att Ryan Zamroz satt en livsviktig trea med en minut kvar av matchen till ställningen 91 – 91 gjorde att taket i Boråshallen lyfte i fredagsnatten. Solna var med i matchen ända till slutet och när Lesli Myrthil med 5 sekunder kvar fick läge för ett trepoängsskott var det många som höll andan i Boråshallen. Skottet tog däremot i bakkanten av korgen och när tidigare nämnd Myrthil foulade Chris McKnight på returen avgjordes matchen. McKnight var stensäker från linjen.

 

Borås sista match i grundserien är på tisdag i Uppsala då lagets slutgiltiga tabellplacering avgörs.

 

Borås Basket – Solna Viking: 96 – 93

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 33, Ryan Zamroz 23, Chris McKnight 21, Michael Palm 16, Mattias Göransson 3

 

Foto: Christian Johansson/Papac

Skribent: Jonas Sehlin/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info