Hoppa till sidans innehåll

Close, but no cigar

20 MAR 2012 22:22
Vi startar matchen ganska illa och Dolphins tar en ledning med 8-2, timeout. Efter timeouten tar vi över matchen och börjar göra det vi pratat om att göra. Vi är aggressiva i båda riktningarna hela första halvlek. Tyvärr får vi en allt för djup svacka i tredje som gör att de kan komma ikapp, förbi och till slut även vinna men 3 poäng, 75-72.
  • Skapad: 20 MAR 2012 22:22

 

Efter den svaga inledningen tar vi som sagt över och börjar verkligen spela försvar. Visst går Dolphins till ledning efter första men vi har kommit tillbaka och ligger bara under med 4 poäng, 15-19.

 

 

I andra steppar vi upp ordentligt defensivt och det gör också att vi kan springa i några lätta poäng framåt. Vi vinner perioden med hela 13 poäng och leder i halvtid med 9 poäng, 42-33. Johan och Jocke firar stora triumfer under Dolphins korg. Tyvärr drar Johan på sig sin tredje foul i perioden och får sätta sig lite.

 

Vi visste att de skulle komma ut hårt i tredje och det gjorde de men vi stod upp och ledde med 10 efter fyra minuter in i tredje, 47-37. Då kom vändningen… Johan fick här sin fjärde foul och vi får slita tungt utan honom på banan. Dolphins vinner perioden med 21-13 men vi leder matchen inför sista med 1 poäng, 55-54.

 

Fjärde perioden blir en jämn historia som vi leder tills det är tre minuter kvar då Dolphins lyckas gå förbi. Vi svarar direkt och går åter upp i ledningen och det återstår bara någon minut. Då spelar vi ett bra försvarsspel så att Dolphins enda alternativ är att skjuta en lång trea då 24-klockan gått ner. Tyvärr går bollen i ”at the buzzer” och Dolphins tar ledningen med 3 poäng, 73-70. Hade det skottet missats hade vi haft två possessions kvar och Dolphins bara ett. Jag är ganska säker på att vi hade vunnit matchen om han missat. I nästa anfall skjuter Jocke en trea som är i men hoppar ut och i nästa anfall skjuter de i en tvåa som verkar matchavgörande, men icke. Vi blir foulade och Helgi skjuter i båda kasten. Sedan foular vi Lindqvist som får skjuta två kast för matchen men missar båda. Vi attackerar återigen och blir så klart foulade och får ställa oss på linjen. Ordern är att sätta första men missa andra så att vi kan ta returen. Tyvärr missar vi första och när vi missar andra tar Dolphins returen och matchen är över, tungt!

 

Nu var ju detta bara första matchen i kvartsfinalserien. Vi känner att vi definitivt kan vinna mot favorittippade Dolphins och direkt efter slutsignalen hördes höga röster om att efter lördagens match står det 1-1, härlig inställning av grabbarna! Nu ska vi analysera, rätta till detaljer och sedan gå vidare.

 

Poänggörare 08: Nils Hedström 14, Johan Åkesson 12, Helgi Magnusson 11, Bojan Cvilak 10, Joakim Blom 9, Gustav Nyström 8, Olivier Ilunga 5, Jon Jonsson 3.

 

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info