Hoppa till sidans innehåll

Dags för Kings-Vikings!

20 MAR 2012 12:00
Spekulationer, insinuerande och positionerande….
  • Uppdaterad: 21 MAR 2012 13:25

Det tillhör allt som oftast slutspel och när man hittar en vinkel för att eventuellt få en fördel så är man inte sen, både som coach eller spelare, att ta den!


Vad har då Solna Vikings för vinkel?
Om ni väntar er en sådan så är jag ledsen att på förhand göra er besvikna, men jag står nu inför ett scenario jag "predikat" om under hela min coach karriär - dvs. att utan krusiduller konstatera fakta (sett ur mitt perspektiv förstås).
Jag har genom alla åren som coach konstaterat att Coacher aldrig vinner matcher - utan det gör spelarna. Coachernas jobb är att försöka få ut maximalt utav sitt spelar material. Får man inte det så har man misslyckats. Mycket bra coacher behöver inte vinna matcher eller guld, man kan vara den coach som får ut mest av sitt material vis-á-vis sina kollegor ändå, men helt enkelt förfogar över ett sämre material. Här kommer brandfacklan - jag har ett bättre material än Södertälje på pappret!


Det säger jag naturligtvis inte för att vare sig irritera eller förolämpa Södertälje - tvärt om! Södertälje är Sveriges bästa lag utifrån det material de förfogar över och har således Sveriges bästa coach i år. Det finns bara en utmärkelse jag vågar sätta min årslön på och det är att årets coach blir Vedran Bosnic. Jag läste för någon dag sedan en text på Södertäljes hemsida och där stod det att vi "ville" ha Södertälje och på något sätt försökte vinkla det som att vi tycker vi är bättre än dem….? Det borde inte krävas ett geni för att räkna ut varför jag sa att vi ville ha Södertälje i kvarten, men jag skriver det i text för att slippa spekulationer.


Alternativen vi stod inför mot slutet var Norrköping - ett lag vi förlorat alla fyra matcher mot. Borås - ett lag vi endast vunnit en match mot och dessutom 12 timmars resa tur och retur.

Sundsvall - en resa på 12 timmar tur och retur och slutligen Södertälje - ett lag vi spelat jämt mot (2-2 precis som mot Sundsvall) och dessutom en SL-resa bort! Vi tyckte detta var det bästa laget att få i kvarten, dels för att vi tror och tycker vi har en bra chans att vinna serien, men också för att vi slipper otroligt påfrestande resor. Som sagt - borde inte krävas allt för mycket för att se logiken i det resonemanget?


Jag är helt övertygad om att Södertälje är lika glada att få oss som vi är att få dem och Kings spelare har heller inte kunnat maskera sin lycka över att det blev just Vikings och pratat om att det är en bra "lottning" - jag förstår dem. Med andra ord så har vi två lag som har spelat jämt i grundserien mot varandra. Två lag som VILL möta varandra och två lag som mig veterligen just nu inte har några skador. Kan det bli bättre?


För mig personligen handlar det naturligtvis också om att inte "hindra" mina spelare från att göra det jag tycker vi borde göra - dvs. vinna. Jag står inför det faktum att jag tycker jag har ett lite tyngre, större och mer erfaret material och om jag inte lyckas få mitt lag att prestera och vinna serien mot Södertälje, så kommer jag för första gången i karriären inte kunna gömma mig bakom något annat än att JAG inte lyckats leverera det jag har betalt för - punkt slut!


Jag ser verkligen fram emot denna serien och har en enorm respekt för Kings. Jag tror det kommer bli en tuff och fysiskt holmgång, med inslag av allt som ett slutspel skall innehålla och hoppas både Tälje- och Solnahallen blir fylld till bredden i ett avgörande som jag förväntar mig kommer att gå över fem matcher.

 

 

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info