Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Dags för Kings att kasta av sig underdog-skynket

07 MAR 2012 22:59
Bara två dagar efter segern över Sundsvall Dragons i tisdagens seriefinal är det dags för Södertälje Kings igen. På torsdag kväll möter man 08 Stockholm i Fryshuset i en match som inte bara kan bidra till att avgöra både topplaceringarna. Kampen om den åttonde slutspelsplatsen är ännu inte avgjord och intressant nog möter Kings de två inblandade lagen i de sista två omgångarna.
  • Skapad: 07 MAR 2012 22:59

08 Stockholm, som gick på pumpen mot Uppsala i tisdags, är trots att de har två matchers försprång till Jämtland, ännu inte klara för slutspel. Jämtland, som överraskande slog Solna på bortaplan i tisdags, går förbi 08 om de vinner sina två återstående matcher och 08 förlorar båda, eftersom Jämtland har inbördes.

Kings har nu ett ytterst fint läge att lägga beslag på en av de två topplaceringarna i grundserien. En seger på återstående matcherna räcker, men det kan också bli mer. En Sundsvallsseger på fredag mot Norrköping skulle spetsa till striden om seriesegern.

Det var en imponerande insats av Kings mot Sundsvall, där man styrde tempot, kontrollerade händelserna och vann en stabil seger, för övrigt den tredje den här säsongen mot Dragons.

Sundsvalls coach, Peter Öqvist, var generös i sina omdömen efter matchen:
- Södertälje är riktigt bra och tittar man på laget spelare för spelare, har de en riktigt bra trupp, säger Öqvist, och räknar upp stora delar av Kings lag.
- I Södertälje, men även på annat håll, framställs Kings hela tiden som uppstickare och outsiders. Det är ett omdöme som jag inte håller med om. Lyft istället fram dem som det topplag och de stjärnor de är, och var stolt över vad de åstadkommit.

Det är utan tvekan så att det är behagligt att slå från underläge och framställa sig som underdogs, men någon gång måste man kasta av sig det skynket. Ett lag som var i semifinal förra säsongen och nu slåss om seriesegern, finns ingen orsak att baissa, oavsett de olika förutsättningarna mellan lagen i ligan.

Kings har hittat en modell och en konstellation som visat sig hålla. Med en trupp som förbättrats på flera punkter jämfört med förra säsongen, finns goda förutsättningar för att det här året kommer att sluta bättre än det förra.

Laget har det mesta i sina egna händer nu när grundseriens slutspurt börjar. Tisdagen 20 mars startar sedan slutspelet, och som ett av grundseriens topplag lär Kings få finna sig i att vara en av årets favoriter.

Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info