Hoppa till sidans innehåll

Dags för Kvartsfinal 3....

25 MAR 2012 20:10
I Solnahallen nu i fredags fick vi se en match som motsvarade förhands tipsen av den jämna och fysiska kamp mellan Vikings/Kings i QF-serien som man trodde det skulle bli om man lyssnat till förhandstipsen.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2012 14:41

Till skillnad ifrån matchen i Södertälje i tisdags, så tilläts det MYCKET tuffare spel och nivån var enligt både spelare, coacher och åskådare av just den slutspels karaktär som som saknades i match #1. Till och med några efterslängar fick vi se, men domarna hanterade matchen på ett mycket bra sätt  och jag hoppas vi slipper fjollbollen vi hade senast i Täljehallen.
Det enda som inte gått enligt förhandstipsen är hemmaplans vinster. I match #2 fick vi dock de chanser vi kan förvänta oss att få, men lyckades inte förvalta dem mot slutet, vilket Södertälje gjorde. Mellan matchens 21a - 39e minut skiljer det aldrig mer än tre poäng, lagen emellan, undantaget ett tillfälle (60-65) och under samma period byter matchen ledare vid 8 tillfällen.
I match #1 blev vi dominerade av två spelare (Simms och Smith), så inför match #2 beslutade vi oss för att ta bort en av dem offensivt - Simms. Detta gör vi bra, men tyvärr öppnar det upp golvet lite för mycket för Smith, som i match #2 drar hela 38p och det med 70-procentig utdelning. Vi hade naturligtvis kunnat avvika ifrån vårt sätt att spela, men eftersom matchen hela tiden var inom räckhåll så valde vi att hålla fast vid det vi bestämt oss för att göra och med facit i hand (efter att ha sett dvd'n) så ångar jag ingenting undantaget kanske sista minuten av matchen.
0-2 och kniven mot strupen under de återstående 1-3 matcherna för oss. Samtidigt som det alltid blir lite svårare att hålla känslorna i styr när man "måste" vinna, så vet både vi och Södertälje hur små marginalerna varit i denna QF-serie så här långt. Ett misstag för Vikings eller ett misstag för Kings kan med facit i hand senare visa sig ha kostat hela serien och det är båda lagen fullständigt medvetna om. Matchen idag (läs måndag) är inte mer eller mindre värd än någon av de två matcherna i förra veckan. Måndagens match är en match på 40 minuter som alla andra! Antingen står det 0-3 efter 40 minuter och då är serien över eller så blir det ytterligare minst en match på 40 minuter till. Svårare än så är det inte….. Varje match som skall spelas är unik och har inget med de föregående matcher att göra!
Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info