Hoppa till sidans innehåll

Dags för Solna i Pontus!

20 FEB 2012 18:16
Matcher mellan LF Basket och Solna är av hävd tuffa och prestigefyllda tillställningar. Nu gäller det mycket för båda lagen i form av tabellplaceringar inför slutspelet. Dessutom vill LF Basket ha ett ord med i spelet när det gäller grundseriens matcher. Hittills har lagen mötts tre gånger denna säsong och Solna Vikings har vunnit alla. Det är dags för norrbottensgänget att visa slagkraft och vilja till kamp och inte låta Solna gå till slutspelet med 4-0 i favör på oss. Matchdags i Pontushallen, tisdag kväll 19.04!
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

Solna Vikings har gått segrande ur alla tre möten under grundserien, de vann med 103-93 på hemmaplan i oktober. LF Basket mötte dem i Pontushallen 25 november där vi hade matchen men förlorade med en poäng i absolut sista sekunden, 100-101. Sedan vann Solna återigen en jämn match med 81-80 i början på januari.

 

Solna Vikings är ett mycket namnkunnigt lag med mycket potenta spelare på varje position. Nygamle Jermaine Jonte Flowers har spelat åtta matcher och har en fantastisk statistik, eller vad sägs om 21 poäng, 7 returer, 2 assists, 3 steals och endast en turnover (tappad boll) och detta på 33 minuters speltid per match.

 

Solnalaget innehåller också smidige och rutinerade Logi Gunnarson som snittar 16 poäng/match. Store, starke William Walker som snittar 7 returer. Stadige guarden Willy Beck med dryga fyra assists i varje match. Lägg till rutinerade spelare som Krum Doychinov och Lesli Myrthil så ser vi att det är ett mycket starkt lag som kommer upp till Luleå. Just Lesli Myrthil är dessutom Solnas motor, hjärta och själ. Han är den typen av spelare/människa som aldrig ger upp hur hopplöst läget än ser ut! Och han har en förmåga att dra med sig i laget i detta tänk!

 

Fredrik Joulamo, assisterande coach hos LF Basket ger sin syn inför matchen i morgon;

 

”- Solna är ett helt annat lag än när vi mötte dem senast, precis som vi. De har två mycket starka och farliga spelare i William Walker och Jonte Flowers. Sedan har de en uppsjö av duktiga spelare som alla kan skjuta utifrån.

 

– Vi känner att vi har blivit bättre och bättre senaste tiden även om vi gjorde en riktig plattmatch defensivt mot Borås Basket senast. Vi tappade totalt energin på något sätt i defensiven.

 

– Nu när det gäller Solna måste vi stoppa deras trepoängsskytte, de skjuter nog flest treor i ligan och gör det med hög procent. De har som sagt många potentiella skyttar vilket gör att vi aldrig får slappna av överhuvudtaget någon gång i matchen.

 

– Alla i LF basket är hela och friska förutom Rudy (Mbemba) som fortfarande står på skadelistan. Vi har haft bra träningar och kommer till spel med en revanschsugen och laddad spelartrupp.

 

– Vi måste helt enkelt komma ut med en mycket bättre inställning till det defensiva arbetet än i matchen mot Borås. Solna har ett par snabba, smidiga spelare i Flowers och Logi Gunnarson och det mesta i deras offensiv bygger på dessa två. William Walker är alltid högprocentig och är hela tiden på rätt ställe för dem. De har rutinen i Doychinov och Myrthil.

 

– Nyckeln för oss är att kontrollera deras trepoängsskytte. Samtidigt måste vi igång vårt anfallsspel och dessutom kämpa om varje retur, de ska inte erövra bollen på något lätt sätt utan de måste slita hårt för varje boll de vill vinna!

 

 

Välkomna till en spännande match i Pontushallen, tisdag kväll 19.04!

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info