Hoppa till sidans innehåll

Dags för kvittering!

22 MAR 2012 19:13
Sundsvall Dragons i ledning med 1-0 i kvartsfinalserien i bäst av fem matcher. Nu är det hemmaplansfavör för LF Basket och nu är det dags att utjämna till 1-1 i matcher. Hur ska det gå till? Ganska enkelt, LF Basket spelade jämnt med Sundsvall i kvartsfinal 1 samtidigt som laget gjorde en slätstruken insats. Varken Rudy Mbemba eller Marcus Relphord kom till sin rätt och det sker knappast tvåmatcher i rad. Så det är en ganska säker etta på tipset i morgon kväll när kvartsfinal 2 spelas i Pontushallen i Luleå.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2012 14:31

Mycket står på spel, LF Basket har knappast råd att förlora i morgon, i så fall måste de vinna tre raka mot Sundsvall varav två matcher på bortaplan. Lulegänget bör därför ta chansen av hemmaplan och vinna. Då ter sig situationen helt annorlunda och laget kommer att ha goda möjligheter till bortaseger i match 3. Nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan koncentrera oss på matchen i morgon.

 

LF Basket spelar mest troligt utan Christopher Ryan i morgon, han är sjuk och inget tyder på ett snabbt tillfrisknande för spel i morgon. I övrigt är laget berett på match och väldigt revanschsugna.

 

Fredrik Joulamo, assisterande coach i LF Basket om matchen;

 

” – Vi är beredda på match och alla i laget, spelare och ledare är väldigt revanschsugna. Vi var ju med i matchen i tisdags trots att vi inte gjorde någon vidare bra match, vi var med hela vägen till slutet. Problemet med spelarna, bland annat Rudy och Marcus var inte nonchalans eller något sådant utan jag tror att det var övertända spelare, för vi tog definitivt matchen på allvar. Det var millimetrarna som skiljde i den matchen. De satte ett par väldugt tuffa treor och vi vann för få 50-50 situationer om bollen. Hade vi inte varit efter från början så tror jag vi hade vunnit.

 

– Vi måste vara beredda på en anstormning speciellt i deras hemmaarena men även i morgon.

 

– Vi är som sagt väldigt revanschsugna och nyckeln till vinst för oss i morgon är att få kontroll på deras transitionsspel i anfall och att inte låta deras tuffa skyttar få öppna lägen, fria skott.

 

– Vi måste välja bättre skottval och inte som i tisdags då vi tog alltför många dåliga skott som ger dem returer och snabba breaks (uppspel) på oss.

 

– Chrille Ryan är tyvärr ett osäkert kort i morgon på grund av sjukdom, annars är alla krya och väldigt på hugget!”

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info