Hoppa till sidans innehåll

Dennis gäng till Pontus!

13 FEB 2012 19:24
I morgon blir det match mot ett lag som är i desperat behov av segrar. Jämtland Basket med headcoach Dennis Aulander jagar frenetiskt en slutspelsplats. Jämtland på nionde plats och utanför slutspelet har 22 poäng, 08 Stockholm på åttonde plats med 26 poäng och Uppsala på sjunde plats med 28 poäng. Tabellen haltar på grund av ojämnt antal spelade matcher men det är framförallt 08 Stockholm som Jämtland får jaga i första hand. LF Basket har efter de två senaste segrarna samlat på sig 32 poäng och innehar sjätte plats. Borås Basket och Solna Vikings har också 32 poäng i tabellen.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2012 14:11

Ett lag som till varje pris måste vinna kommer nu till Pontushallen. Jämtland Basket har ett namnkunnigt och rutinerat lag som inte fått till det riktigt i årets basketliga. De är starka på hemmaplan men sviktar betydligt på bortaplan. På de senaste sex matcherna har laget endast en seger, den kom på bortaplan mot 08 Stockholm för två veckor sedan.

I den senaste matchen för en vecka sedan höll Jämtland självaste Norrköping Dolphins stången men lyckades inte fullt ut, det blev en knapp förlust med 81-83. Samma Norrköping som LF Basket slog med knappa 71-69 i fredags.

Jämtland har ett ganska komplett lag med topparna i centrarna Drazen Klaric och Boakai Lalugba, Jason Stamper, forward och guarderna Evaldas Zabas och Brynjar Björnsson.

För LF Basket gäller det att fortsätta på den inslagna linjen, två raka segrar och gärna tredje gången gillt med en seger i morgon. Marcus Relphord har varit matchvinnare två matcher i rad och han verkar ha mer att ta fram ur sin repertoar. Senast mot Norrköping avgjorde han med en tvåpoängare med en sekund kvar av matchen. Christopher Ryan kommer in mer och mer i rollen som efterträdare till skadade Rudy Mbemba och Martin Pahlmblad kliver upp i poängfabrikationen. Och med spelare som Urule Igavboa och Keith Ramsey känns det stabilt i ett lag som bara blir bättre och bättre.

Det som kan bli tungt för LF mot Jämtland i morgon är returtagningen som måste förbättras avsevärt. Oftast förlorar vi returtagningen som syns tydligt i statistiken, vilket är illavarslande. Det behövs tuffare fysiskt spel under korgarna med intentionerna att verkligen vilja ha bollen, utblockering av motståndarna och sedan först på bollen! En uppgift för hela laget men främst för Urule Igavboa och Keith Ramsey och att Marcus också kommer att bidra mer på returerna.

Möt upp till match i morgon, tisdag 14 februari 19.04 i Pontushallen, Luleå!

 

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info