Hoppa till sidans innehåll

Den viktiga tredje semin

09 APR 2012 18:51
Inte helt oväntat har det blivit hemmaplanssegrar i båda de spelade semifinalerna mellan Kings och LF. Det är en utveckling som gärna får fortsätta med Kingsögon sett, för då blir det vinst i matchserien. LF kan dock skaffa sig slagläge om de tar tisdagens match, men får pressen på sig om de hamnar i unerläge 1-2.
  • Skapad: 09 APR 2012 18:51

- LF var mycket bättre i matchen i Luleå än i den första, säger Kingskaptenen Adnan Chuk.
- De var mycket mer aggressiva än vi och fick de bestämma matchbilden. det måste vi ändra på nu.

Både Chuk och Dino Pita säger så här om hur Kings måste gå tillväga:
- Vi måste stoppa deras snabba uppspel och framför allt blir det viktigt för oss att stå emot i returtagningen. 

Returtagningen har ju, precis som förra säsongen, varit Kings kanske svagaste gren. I Luleåmatchen vann LF returtagningen med nio, medan Kings på hemmaplan klart överglänste de ovanligt tama gästerna i det avseendet.

Gång på gång har det visat sig att Kings har väldigt svårt att vinna när man tillåter motståndarna att göra mycket poäng.
- De 91 vi släppte in i Luleå är långt mer än vad som är bra, säger Pita.
- Kombinationen av att LF fick ta klart mer returer och att vi hade ovanligt många turnovers bidrog till att det gick som det gick.

För LF har i synnerhet amerikanerna Johnell Smith och Kenneth Simms varit röda skynken under säsongen. Man kan därför lugnt räkna med att Luleålagets gameplan kommer att handla om att neutralisera dem så mycket som möjligt.

LF kommer givetvis att försöka se till att bollen hamnar i Johnells händer så lite som möjligt, för när den väl gör det så har har LF, liksom alla lag i ligan, svårt att försvara sig mot honom och i synnerhet hans halvdistansskott.

Att LF kommer att gå mycket inside med bollen och sätta press på Simms genom att tvinga honom att frekvent få försvara 1-1 i tresekundersområdet är också ett högst troligt scenario.

Amerikanerna i all ära, men Kings styrka är laget och det kontrollerade spelet i båda ändarna av planen. Det är helt nödvändigt att det sitter som det skall och för det krävs att alla spelarna i rotationen gör sitt jobb.

Den mellersta matchen i serie på fem är ofta helt avgörande för hur det hela kommer att sluta. Kings vill för allt smör i Småland inte tappa tisdagens match och riskera att ge LF möjligheten att avgöra på hemmaplan i en kokande Pontushall. Lika säkert är att LF inte vill att apan skall hamna på deras axel och att de tvingas till en måstematch på fredag i Luleå.

Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info