Hoppa till sidans innehåll

Desperation och kyla potentiella framgångsfaktorer för Jämtland Basket

01 MAR 2012 09:47
På fredagen gästas Jämtland Basket av ett Borås Basket som under säsongen vunnit alla mötena lagen emellan. Första mötet nere i Borås blev en thriller som inte avgjordes förrän i slutskedet. Andra mötet här i Östersund ledde hemmalaget inför sista perioden innan Borås hittade alternativ i spelet som vi i vår tur inte fann några svar på och så senaste matchen i Borås där hemmalaget var totalt överlägset. Fjärde gången gillt gäller alltså för Jämtland Basket och det är mer eller mindre ett måste om man ska tro lagets coach, Dennis Aulander:
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

En gammal, klok vän vid namn Jim Thuresson (f.d. förbundskapten och en av landets mest anlitade föreläsare i positivt ledarskap), sa till mig häromleden: ”Dennis, det finns inga måsten inom idrotten”. ”Jimmen” brukar ha rätt, men just i detta fall vetitusan om han inte har fel. Vi m-å-s-t-e vinna denna match, så enkelt är det, säger Dennis Aulander.

Trots en del sjukdomar i laget den senaste tiden och för det faktum att ni inte hade spelat sedan den 17 februari verkar det som att ni fått en del positiva svar nere i Örebro senast?

- Absolut, så var det. Vi lyckades komma ut och excecuta allt de vi ville åstadkomma, både offensivt och defensivt, men framförallt var vi precis så desperata som man måste vara denna tid på året, i den position som vi befinner oss i. Jag vill se desperation i spelarnas ögon mot Borås Basket också, desperation i positiv bemärkelse, desperata att göra rätt saker offensivt och defensivt, desperata efter returerna, desperata efter lösa bollar. Sen måste vi naturligtvis varva denna desperation med att också ha förmågan att fatta rätta beslut där ute, att vara kyliga när väl chansen dyker upp, fortsätter Aulander.

Tre försök och lika många förluster mot Borås Basket – har ni gjort hemläxan denna gång?

- Ja, det hoppas jag naturligtvis. En sak som vi lärt oss är att det inte går att approacha matcherna mot Borås Basket med någon slags ”först-till-hundra-poäng-vinner-mentalitet”, då kommer Borås vinna. Laget har utan tvekan seriens starkaste och djupaste lag betraktat i ett offensivt perspektiv, med hot på flera händer. Vi måste sätta nytt rekord i försvarsspel om vi ska ha en chans och det är här desperationen kommer in i bilden igen: vi måste vara desperata i försvarsspelet och ta ansvar för det fullt ut, både som individer och lag betraktat, först då ger vi oss själva chansen att vinna denna match, avslutar Aulander.

 

 

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info