Hoppa till sidans innehåll

Det är inte alltid det går som man vill

09 MAR 2012 21:37
För det mesta så är vi som absolut starkast på hemmaplan. Det skall krävas mycket innan vi viker ner oss inför våran egna skara, i vårat egna näste. Denna afton var en sådan.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Vi är med i matchen i de första fem. Sedan så kickar Norrköping i en växel som vi inte alls är med på och dom rycker ifrån. 15 – 25 efter quarter 1, inte något som är speciellt smickrande, inför egen publik. Det klickade inte riktigt och vi hänger inte riktigt med i Norrköpings snabba bollrörelse. Hamnar efter i rotation.

Den andra quartern så försöker vi vända på myntet till våran favör. Att försöka skruva upp tempot, så vi får springa i ett par enkla, kämpa lite hårdare i försvaret, för att just kunna göra det förstnämnda. Det lyckas inte. Så fort vi får stopp, så får vi inte igång farten och får vi väl det, så står det en norrköpingspelare redo att foula. Allt för att vi inte skall få dom där enkla, som ibland är så viktiga.

Underläge i halvtid med 29 – 46. De flesta i hallen kände nog att det var hopplöst på något sätt. Men den drake som lägger ner sig frivilligt för en delfin, den är inte en drake. Så kampen skulle fortsätta.

Tredje quartern försöker vi återigen att vända på myntet. Få den där lilla extra ”pushen” i försvaret, för att ta sig över hindret. Att spela lite ”tightare” och lite mer aggressivt. Det lönar sig inte i den tredje, men sätter en bas för vad som komma skall i den fjärde. Vi vinner denna quarter för första gången i matchen med 19 – 16 och på tavlan lyser det 48 – 62.

I den sista quartern så finns det bara ett läge och det är att ge allt. Varenda fiber i våra mannar, måste kämpa tills det inte finns någon som helst energi kvar. Det ser ut som om inget riktigt har förändrats under de första minuterna. Vändningen börjar såhär: Hlynur sänker en otroligt viktig trea. Sean Smith byts in och ser till att finta bort en försvarare, dra på sig en annan och svingar sedan boll vidare, som sedan svingas vidare igen till en öppen Dino under korgen. Sedan krigar han till sig en boll i försvaret, för att sedan lägga en bra grund i ett par anfall. Där kommer hela vändningen och 16-poängs underläge, blir 4. Närmare än så lyckas vi inte komma denna afton. Och nära skjuter ju ingen hare.

Trots att matchen började i moll, så övergick den på bara tre minuter till dur och hoppet levde i allra högsta grad. Så som bara ett gäng drakar kan göra. Det finns en del att slipa på, men analysen kommer vara lätt att göra och Peter har såklart full koll på detta. Jag tror nog spelarna också vet. För när vi verkligen har kniven mot strupen, så vet hela Sundsvalls stad att vi kan. Det har vi bevisat gång på gång. Inte allra minst under förra årets finalserie.

Slutresultatet: 72 – 80 (15-25, 14-21, 19-16, 24-18)

Skribent: Anders Öhrn
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info