Hoppa till sidans innehåll

Det finns ett drömscenario för Kings

05 MAR 2012 17:15
Kings match mot Sundsvall Dragons blir en riktig tungviktskamp. Nu skall topplaceringarna i grundserien fördelas och läget är intrikat. Tisdagens två kombattanter toppar tillsammans med Norrköping Dolphins tabellen på 42 poäng, när tre omgångar återstår.
  • Skapad: 05 MAR 2012 17:15

Rent teoretiskt kan Borås, som ligger fyra, blanda sig i toppstriden, men även om de tre i täten kommer att ta poäng av varandra (Kings-Dragons och Dragons-Dolphins) är chansen trots allt liten.

 Med tanke på att ett av de tre topplagen kommer att hamna utanför topp två och missa hemmaplansfördel i semifinal, kan utgången av de kommande matcherna inte bara avgöra grundserien utan även var SM-guldet skall hamna.

Drömscenariot för Kings är förstås att man slår Sundsvall och att Dragons sedan besegrar Norrköping. Då ligger vägen öppen för Kings, som skulle ha allt i sina egna händer under de två sista omgångarna.

Men Sundsvall Dragons är ligans just nu formstarkaste lag och. Det är inte utan att man känner igen bilden, d v s precis som förra säsongen blir Dragons allt bättre ju närmare de avgörande matcherna kommer.

Sju raka har de regerande mästarna, vilket sammanfaller med Mark Tyndales närvaro i laget. Han har alltså inte förlorat ännu i Basketligan.
- Utan tvekan ligans hetaste lag just nu och en av de största favoriterna till mästerskapet, säger Kings coach Vedran Bosnic.

Dragons satte i fredags stopp för Uppsalas segersvit och imponerade utan att övertyga helt och hållet, om man nu kan uttrycka sig på det sättet. De spelade inte på absolut topp av sin förmåga, men det var ändå ingen tvekan var segern skulle hamna.

Öqvist pratar ofta försvar, men det är i anfallsspelet, och i synnerhet laganfallet, som Dragons har sin riktiga styrka. All round egenskaperna och atletismen hos spelarna gör att de inte bara har hot på alla positioner. De flesta spelare är hot på de flesta positioner, och laget är mästare på att flytta bollen snabbt, läsa av försvaret och därmed spela sig fram till de optimala lägena.

Vedran Bosnic håller med och säger:
- Att Dragons har djupet i laget med alla de där hoten, ger dem en stor fördel i den här ligan.

Kings å andra sidan gjorde en stark insats senast, när man efter två raka förluster tog LF Baskets skalp i Luleå. Och höll motståndarna på 70 poäng. Det verkar som tryggheten och självförtroendet har återvänt efter några matcher av tveksamhet.
- Vi måste repetera spelet från LF-matchen om vi skall slå Sundsvall, säger Bosnic. Då gjorde vi många bra saker i båda ändarna av planen.

Sundsvall är kanske ingen önskemotståndare för Kings, men den här säsongen är det 2-1 i matcher till Kings, som har greppet om de inbördes mötena, vilket kan bli väldigt viktigt. Sundsvall måste vinna med sju poäng i tisdagens match för att placeras före i tabellen om lagen hamnar på samma poäng.

Kings måste göra det de är bra på, så bra som det bara går, för att sätta punkt för Dragons segersvit. Kanske är Dragons, i kraft av sin långa segerrad, favoriter mot Kings, men de måste ta fram ett spel som är ännu bättre än de uppvisade mot Uppsala, för att kunna besegra Kings i Södertälje.

Kampen i toppen lär inte avgöras förrän i den sista omgången. Samtidigt med Kings-Dragons har Dolphins bortamatch mot LF, och därefter spelar topplagen så här i de återstående omgångarna:

Kings: 08 Stockholm (b), Jämtland (h)
Sundsvall: Norrköping (h), LF Basket (b)
Norrköping: Sundsvall (b), 08 Stockholm (h)


Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info