Hoppa till sidans innehåll

Dolphins i final!

15 APR 2012 22:46
För tredje året i rad är Norrköping Dolphins klara för final i Basketligan! Borås besegrades med 92-85 (44-47) i kvällens femte och avgörande semifinalmatch i Norrköping. Dolphins spelade och vann som ett lag men individuellt stod Andrew Mitchell för en imponerande insats genom att ösa i hela 35 poäng.
  • Uppdaterad: 16 APR 2012 12:44

-Stora spelare kliver fram i viktiga situationer och Andrew Mitchell är en sådan spelare, fastställde Dolphins coach Paul Burke efter matchen.

-Jag vill tacka alla som hjälpt oss under hela året. Det var många som var tveksamma men nu är vi framme i final och vi gjorde det som ett lag, sa en glad och lättad Andrew Mitchell på presskonferensen. Mitchell som haft svårt att sova sedan förlusten nere i Borås i fredags:

-Jag är ingen bra förlorare men jag kommer förmodligen inte sova så mycket inatt heller. Jag kommer jobba lite med min tidning Woodlawn Post och sedan ska jag plugga imorgon.

Dolphins inledde matchen med ett alltför oorganiserat och snällt försvarsspel. Borås satte hela 28 poäng första perioden mot Dolphins 22.

Fortsatt avvaktande försvarspel av Dolphins i andra perioden. Borås hade så långt kopplat ett litet grepp om matchen. Borås Ryan Zamroz stoppade i sina 20:e poäng efter bara 14 minuters spel.

Dolphins började sedan spela mer som ett lag i mitten av andra perioden och efter Mitchells trea som gav Dolphins ledningen med 39-36 fullkomligt exploderade Stadium Arena.

Så långt handlade matchen åtminstone offensivt om en uppgörelse mellan Dolphins Andrew Mitchell som hittat rätt med 8/9 tvåpoängare och Borås Ryan Zamroz som satt 7/9 tvåpoängare. Mitchell 19 och Zamroz 22 var ställningen i matchen i matchen vid halvtidsvilan.

Dolphins lyckades inte rycka istället var det Borås som kunde gå till halvtidsvila med en 3-poängsledning (44-47).

Vansinnigt jämn laget emellan i tredje perioden. 26-28 mellan Mitchell och Zamroz. 67-62 till Dolphins efter en mycket viktig buzzerbeater-trea från hörnet av Povilas Sakinis.

Dolphins gick ifrån i fjärde perioden och kunde relativt odramatiskt spela av matchen och ta sig till sin tredje raka final. Publiken fick se en underhållande fajt och hyllade sitt lag och speciellt kvällens huvudperson Andrew Mitchell som tog emot publikens jubel. Amerikanen fick en stående ovation när han klev av planen mot slutet av matchen. 35 poäng och 11 av 12 straffkast är imponerande skytte.


Dolphins möter Södertälje i finalen

Dolphins finalmotstånadare är Södertälje som ikväll besegrade LF Basket trots att man saknade sin storstjärna Jonell Smith. Första finalmatchen spelas på tisdag kl 19.06 i Stadium Arena. Finalserien avgörs i bäst av sju matcher och det är Dolphins som har hemmaplansfavör.

-Vi tappade vår viktigaste spelare när Dee Ayuba blev skadad och nu saknar Södertälje sin stjärna Jonell Smith. Vi kommer att förbereda oss för att han kommer att spela så fär vi se, sa coach Burke.

Laget Dolphins bjöd ikväll på en underhållande match och en stark lagseger. Segern innebär att Norrköpings basketfans får njuta av ytterligare en spännande finalserie.
Skynda er att köpa biljetter för en fullsatt, kokande Stadium Arena under rafflande möten mot Södertälje är något som inte bör missas!

Norrköping Dolphins - Borås Basket 92-85 (44-47)
(22-28, 22-19, 23-15, 25-23)
Poängplockare Norrköping Dolphins:
Andrew Mitchell 35, Mikael Lindqvist 11, Anton Saks 11, Edgars Jeromanovs 10, Petras Balocka 9, Martin Ringström 6, Gordon Watt 4, Povilas Sakinis 3, Fred Drains 2, Mikko Rippinen 1.
Borås Basket:
Ryan Zamroz 33, Mike Palm 16, Omar Krayem 13, Chris Mc Knight 9, Jason Thomas 6, Mattias Göransson 6, Milos Paravinja 2.

Returer: 38-23
Assist: 13-12
Foul: 24- 22
Publik: 2266

Skribent: Thomas Leanderz
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info