Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Innan semifinal 1

Dolphins väntar i semifinalserien

03 APR 2012 18:14
Under dramatiska former kvalificerade Borås Basket sig sent på måndagskvällen till semifinal. Men det finns ingen tid till vila och återhämtning. Redan på onsdagen är det dags för semifinal 1 i Stadium Arena. Motståndare är 2010 års svenska mästarklubb Norrköping Dolphins.
  • Skapad: 03 APR 2012 18:14

Att i den femte kvartsfinalmatchen slå ut Uppsala Basket och avancera till semifinal är Borås Baskets största sportsliga framgång sedan klubbens nystart i Basketligan. Semifinalserien mellan Norrköping Dolphins och Borås Basket tar sin början på onsdagskvällen i Stadium Arena. Att matchserien börjar i Norrköping beror på att Dolphins vann grundserien och därmed är rankat etta.

 

Under säsongen har Dolphins och Borås mötts vid fyra tillfällen. Två gånger har Dolphins vunnit. Två gånger har Borås vunnit. Precis som mellan Borås och Uppsala alltså, men ändå inte. Lagen har nämligen klarat av att vinna borta, då både Dolphins och Borås direkt ordnade segrar i fiendens näste.

 

Norrköping vann SM-guld så sent som 2010 och har de senaste säsongerna kunnat presentera spelartrupper med makalösa djup. Så även i år. Eller vad ska man säga om en startfemma bestående av Andrew Mitchell, Edgars Jeromanovs, Anton Saks, Martin Ringström och Petras Balocka? Från bänken kan Dolphins sedan pumpa in landslagsmannen Micke Lindquist, evigt unge Fred Drains, en f.d. årets forward i Gordon Watt, EU-spelaren Povilas Sakinis och gratisspelande insidemannen Randall Hanke. Dessutom har man muskulöse powerforwarden Dee Ayuba som sparkapital. På grund av skada har Ayuba bara spelat en av Dolphins fyra kvartsfinalmatcher, men mot Borås kan han mycket väl vara tillbaka.

 

Efter 3-1 i matcher mot 08 Stockholm så var Dolphins semifinalklara redan i fredags och fick några extra dagar för vila och återhämtning.

 

Tack vare Borås Tidning så kommer semifinal 1 att sändas live på WebbTV – en utmärkt service för den som inte har möjlighet att göra resan till Stadium Arena. Mer information om sändningen kommer.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info