Hoppa till sidans innehåll

Efter 08 Sthlm-Solna

03 MAR 2012 14:12
Som sagt, vissa matcher är viktigare än andra!
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Det märktes vilket lag som var lite mer mentalt förberedda. Det märktes vilket lag som hade kniven lite hårdare mot strupen och den där sista procenten av vilja som i de flesta fall kan gör skillnaden.
Inte många gånger jag går bort ifrån en match och tycker att vi blivit "rättvist" besegrade - men så var fallet igår! Precis som deras coach sa i matchtexten inför - de slogs där ute på planen - bokstavligen!!
Jag vill dock inte att detta skall tolkas som att vi visade dålig karaktär eller inställning - snarare tvärt om.
Vi är tyvärr inne i en offensiv "svacka" precis när placeringarna inför slutspelet ska avgöras - tråkigt men sant….
Sådana svackor kommer och går och bra lag vinner matcher i sådana svackor ändå. Vi lyckades inte med det mot LF, Sundsvall eller 08 men klämde in en vinst där emellan och var mycket nära mot LF och Sundsvall.
Nu har vi Jämtland på tisdag hemma och vi måste hitta ett sätt att vinna matcher på även när det går dåligt i offensiven, då det är den del av spelet som vi inte bemästrar tillräckligt bra än.
I gårdagens match skjuter vi erbarmligt dåligt ifrån golvet (38% från 2p och 28% ifrån 3p). 08 hade en stor del i att få ned vår procent under 45%, men resten får vi skylla oss själva!!
Vi blir tyvärr alldeles för ängsliga när vi börjar dåligt och sedan gör vår patenterade come-back, men sedan när skotten vägrar gå i så slutar vi visa tålamod och försöker lösa problemen på "andra" sätt.
Att vi VILL vinna matchen råder det ingen tvivel om. Lag som inte är redo har inte bara 11TO's, 52 returer (varav 17 offensiva) eller håller motståndet under 50% från golvet. Vi tvingar också 08 bort ifrån det spel de normalt spelar och tvingar dem ta 35 trepoängare (deras snitt är 21st/match) och det är faktiskt bara en sak som avgör matchen - Olivier Ilunga. Allt annat som händer denna matchen har vi kontroll på och var förväntat! Vi misslyckas dock som sagt med att själva ha kylan och hitta vägar att göra poäng på även när vi har missflyt och hittar inget bra sätt att få stopp på Ilunga idag. Vi har dock inbördes på 08 med poäng, så nu räcker det med en seger för oss för att definitivt slåss om platserna 7-4. Ja, faktiskt 4 också - den chansen lever än!
Det lutar nu starkt åt att 08 tar den sista platsen i bottenstriden om den sista slutspelsplatsen. Jämtland är nu tvingade att vinna sina tre sista matcher och 08 måste förlora dito. Vi har Jämtland på tisdag och jag har svårt att se att de skulle "ge upp innan den feta damen sjunger" som Coach Aulander brukar säga.
Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info