Hoppa till sidans innehåll

Efter Borås borta...

10 MAR 2012 20:19
Ett mycket bra besked för Vikings….
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Förluster är en lika viktig ingrediens i idrotten att lära sig hantera som vinster.
Det finns acceptabla sätt att förlora matcher på och så finns det sämre eller rent av dåliga sätt att förlora på….
Detta var en ett acceptabelt sätt att förlora på.
Vi gör vår första riktigt bra match på flera veckor och det är ett besked jag väntat på!Efter tre veckors riktig svacka så har vi äntligen fått ordning på spelet, intensiteten och fokus är tillbaka.
Inte en perfekt match på något vis, men mycket i matchen var riktigt bra. Vi har dessutom ett öppet skott för ledning i slutet och lägg där till ett bra skott för förlängning.
Det finns inte mycket jag kan gnälla över denna matchen. Vissa saker måste vi slipa på, men det är mer detaljer än något annat. Det som blir viktigast av allt blir att bibehålla intensiteten, fokus och det fysiska spelet mot först och främst Örebro och sedan i kvartsfinals serien, som om jag tolkar tabellen och inbördes möten rätt, blir Södertälje Kings. Vi visar prov på vilja och intensitet när vi i halvlek ligger under med 18-28 i returtagningen, men när matchen är över så vinner vi densamma med 50-42. Vi har tyvärr ingen spelare som blir riktigt het, utan får kämpa i poängen. Lägg där till att vi skjuter 9/17 ifrån straffkast linjen (vilket är långt under vårt snitt) och Borås får skjuta osannolika 12 straffar i Q4 så har vi svaret på vad som var tungan på vågen. 10-4 i foul under Q4 till Borås fördel är naturligtvis en oacceptabel skillnad i foul. Detta i en match som under 3 perioder,  i det stora hela, haft en jämt fördelad foul belastning. Men Borås var bra och var absolut inte oförtjänt segern, tvärt om, och har också spelare som sätter viktiga skott för att avgöra.
Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info