Hoppa till sidans innehåll

Efter Kings-Vikings

21 MAR 2012 10:46
Inte direkt en slutspels karaktär på denna matchen och kanske inte så underhållande i slutändan heller?
  • Uppdaterad: 21 MAR 2012 13:29

 

Det var ganska tomt på läktaren och Södertäljes moderator på presskonferensen påpekade även själv detta med en viss besvikelse i rösten.
Tyvärr hittade inte denna matchen någon större rytm i det offensiva spelet för de som kom och hejade och stöttade sina lag. Den enda rytm jag tyckte mig se var när Södertälje fick springa i lay-up's på våra bortkastade bollar och tokiga skottval i den första halvleken. Södertälje gjorde det bra i försvaret i just den första halvleken och vi blir duktigt stillastående, får dålig bollrörelse och tar dåliga avslut i kombination med 11st turnovers. Lägg där till att vi förlorar returtagningen med 13-16 så förklarar det underläget med 10p.
I den andra halvleken fortsätter vi att spela knackigt i anfallet och gör det tyvärr under hela matchen. Vi sätter bara 4/15 trepoängs försök, men intensiteten och viljan i försvaret är tillbaka i den andra halvan. Vi begår alldeles för många "taktiska" fel under hela matchen och faktum är att vi begår fler fel i den andra halvan av matchen än i den första. Men i den andra halvan har vi mer energi och kompenserar misstagen med mer riv och slit. Precis i början av Q4 står matchen och väger i någon minut när vi har underläge med 7p och på under den minuten missar vi en dunk och får ett stegfel när vi bara ska lägga i bollen under korgen. Vi fick samtidigt stopp i försvaret under den perioden, så istället för att få -3 så gör till slut Kings poäng och får upp matchen till +9 igen. Vi kommer förvisso till -4 med någon minut kvar av matchen, men det blir aldrig en "one posession game" som man brukar kalla det. 
Tyvärr blir Q4 väldigt konstig i förhållande till resten av matchen. Domarna sänker kontakt nivån markant på vad som fram tills dess måste kallas för en mycket snäll eller rent av mesig match i mina ögon. Det hade varit näst intill noll  kontakt och mestadels floppande och filmande. Men när det väl började dra ihop sig blev det avblåsningar på allt. Det blåses 19 fouls sammanlagt för båda lagen i Q4 - synd och tråkigt att det aldrig fick bli någon kamp och det är otvivelaktigt till Kings fördel om matcherna framöver kommer blåsas på detta sätt. Inget av lagen blir förfördelat, men denna matchen gjorde verkligen skäl för det som belackarna kallar vår sport….
Tillbaka till ritbordet och hoppa över styrketräningen idag till förmån för parketten, detta då styrketräning verkar det inte som om det kommer behövas i denna serien. Vi måste få alla spelare införstådda i vad det är vi vill göra i alla olika situationer, så att vi alla gör samma sak samtidigt.

 

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info