Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Pat Ryan

En chans att nå SM-finalen

14 APR 2012 14:52
Efter en magisk fredagskväll i Boråshallen, med 2570 personer på läktarna, så har Borås Basket skaffat sig chansen att nå SM-finalen. Allt som behövs är en enda ynka seger till. Lättare sagt än gjort naturligtvis när motståndarna Norrköping Dolphins också vill dit.
  • Skapad: 14 APR 2012 14:52

Skottprocenten är viktigt, menade Borås Baskets headcoach Pat Ryan inför semifinal 4. Det blev den, men inte när det gällde trepoängare. Där satte Borås bara 14% och Norrköping var faktiskt sämre. Om än marginellt, på 13%. På treorna skiljde det nästan inget alltså. Procenten på tvåorna (68% mot 63%) skiljde lite mer, men det gav inte mycket utslag. Istället var det på straffkast (90% mot 63%) som matchen avgjordes.

 

Men det fanns ytterligare en viktig faktor. Åtminstone om man ska tro Norrköping Dolphins headcoach Paul Burke. Han pratade om viljan. Borås hade den och Burke menade att det var just viljan som gjorde att Borås tycktes få med sig alla studsar och alla domslut.

 

Om Borås Basket bara kan konservera viljan att vinna till på söndag kväll så kan det faktiskt bära hela vägen till en SM-final. Allt som krävs är en enda seger till. Vem hade trott det när säsongen drog igång? När målet spikades till en sjätteplacering i tabellen?

 

Matchen, som kallas semifinal 5:5, spelas imorgon (söndag) 19:06 i Stadium Arena i Norrköping. Den sänds inte på Eurosport eller i någon WebbTV-kanal (Eurosport har valt att sända Södertälje Kings-LF Basket istället). Så det enda sättet att inte gå miste om dramat är att åka till arenan, betala biljett och uppleva det hela på plats.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info