Hoppa till sidans innehåll

En fysisk kamp att vänta mot Solna

18 MAR 2012 21:04
Så är det då äntligen slutspelsdags i den jämnaste basketligan i mannaminne. Allt som hittills hänt under säsongen är historia. Nu skall vinnarskallarna träda fram och visa vägen. Om grundserien handlar om lagkollektivet, så handlar slutspelet mer om individuella insatser och ansvarstagande.
  • Skapad: 18 MAR 2012 21:04

Ovisshet är ordet för dagen när kvartsfinalerna börjar. Det finns inga givna matchserier från och med nu. Lagen har scoutat varandra in i minsta detalj men ingen kommer att vinna därför att man kartlagt motståndarna på ett bra sätt.

Det gäller att ha ett grundspel in i slutspelet och därifrån improvisera. Man försöker också hitta lite nya grepp, designade för att stoppa just den motståndare man har i matchserien.

Framför allt gäller det att vinnartyperna träder fram och tar sitt ansvar. Det blir mycket vilja och mycket kraft, där enskilda spelares förmåga kommer att fälla avgörandet. Och det börjar redan på tisdag.

- Det väntar en fysisk fight mot Solna, säger Kings coach Vedran Bosnic, för övrigt i dagarna utnämnd till årets coach i Basketligan av eurobasket.com.
- Jag hoppas verkligen att domarna står pall och blåser för det det skall blåsa enligt regelboken.

Solna är ett tufft lag att möta, oerhört starka, aggressiva och ligans bästa lag i returtagning. Högst troligt kommer de att låta "musklerna spela" och försöka mala ner Kings fysiskt. Det är deras allra bästa chans.

När det stod klart att det skulle bli Kings och Solna menade coach Gehrke att det inte kunde ha blivit bättre. I en intervju i Länstidningen sa han: "Jag tror att Kings också är nöjda. För oss hade det inte kunnat vara bättre". 

Att Gehrke inte bara menade det korta reseavståndet står väl alldeles klart. Det verkar som om han genuint tycker att Kings är önskemotståndaren, men tillade samtidigt: "Södertälje är helt klart det lag som får ut mest av sitt spelarmaterial".

Så vad har Vedran Bosnic att säga om att Kings passar som handsken för Solna?
- Jag vill inte snacka så mycket innan vi har spelat. Det får vi ta efteråt, och det har jag också sagt åt spelarna. Vi skall inte ödsla energi på ordkrig innan matcherna.
- Solna har massor av rutin och slutspelserfarenhet, och även om vi har hemmaplansfördel måste vi spela på absolut topp för att vinna matchserien.

Har Kings de där rätta matchvinnarna som måste kliva fram i slutspelet?
- Jag tror och hoppas det. Vi är nu i slutspel för andra året i rad med till stora delar samma lag. Vi lärde oss mycket förra säsongen.
- Om inte annat kommer vi att skaffa spelarna värdefulla erfarenheter för framtiden.

Det här är de förväntade startfemmorna i tisdagens match:

KINGS: Adnan Chuk-Dino Pita-Johnell Smith-Mantas Griskenas-Kenneth Simms

VIKINGS: Willy Beck-Logi Gunnarsson-William Walker-Jonte Flowers-Krum Doychinov

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info