Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Huddle-Borås

En hel säsong - en enda avgörande match

01 APR 2012 17:46
Egentligen finns det inte så mycket att säga. Det är ju så enkelt. En femte och avgörande match i en serie är just avgörande. När det handlar om Borås och Uppsala, som har mötts åtta gånger under säsongen, varav fyra gånger i slutspelet, så kändes allt detta predestinerat. Som att det sedan innan var bestämt att hela säsongen skulle koka ner till en enda avgörande drabbning. Nu är det dags för denna drabbning och den ska avgöras i Boråshallen.
  • Skapad: 01 APR 2012 17:46

Trenden, den som handlar om att Borås Basket och Uppsala Basket endast vinner sina respektive hemmamatcher när de möts, är svår att förklara. Båda lagen verkar ha lättare att hitta en trygghet på hemmaplan helt enkelt. Men det är just med anledning av sådana här lägen som slutspelsserierna avgörs i bäst av fem matcher.

 

Det går inte att blunda för att Borås har något gynnsammare förutsättningar inför den femte kvartsfinalen. Uppsala har ju faktiskt fyra raka förluster i Boråshallen. Och även om det är svårt att peka på varför det bara blir hemmasegrar mellan lagen så är en sak säker - publiken spelar roll. Vid kvartsfinal 3 kom hela 2360 till Boråshallen för att heja fram sina favoriter. På måndagskvällen kommer publikens roll att bli än viktigare. Med en välfylld och volymstark arena så kommer Uppsala att få det otroligt svårt att ta sig vidare till semifinal. Desto lättare blir det för Borås.

 

Efter 40 matcher och fruktansvärt många träningspass så är det dags för ett avgörande. Blir det säsongens sista match? Eller ser Boråshjältarna till att förlänga säsongen med ytterligare en härlig slutspelsserie?

 

Plats: Boråshallen

Datum: Måndag 2/4

Tid: 19:04     

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info