Hoppa till sidans innehåll

En holmgång väntar i semifinalen

03 APR 2012 11:59
Så är det då äntligen dags för semifinal för Kings. I måndags kväll blev det klart att LF Basket står för motståndet, efter att Luleålaget för andra gången i kvartsfinalserien besegrade Dragons i Sundsvall. Stabila Kings mot nyvakna LF kan bli en riktig holmgång.
  • Skapad: 03 APR 2012 11:59

LF Basket har haft ett tufft program och reste raka vägen från Sundsvall till Södertälje för att slippa onödigt resande inför onsdagens match. För Kings har det varit en väntan sedan förra måndagen, då laget tog hem den tredje kvarten mot Solna och spikade igen matchserien. Frågan är om Kings speluppehåll eller LF Baskets hårda matchande varit det optimala inför drabbningen som väntar.

Det var en mycket väl genomförd match som ledde LF till semifinalen. Nyckeln till segern i Sundsvall var försvaret. Med aggressivt spel lyckades man hålla Sundsvalls isländska stjärnor på modesta siffror. Och med viktige Marcus Relphorde tillbaka fick man det offensiva tryck som behövdes. Tillsammans med Urule Igbavboa, som har växt till en jätte i slutspelet, var han LF:s vassaste vapen. Båda gjorde 22 poäng i matchen.

LF levde högt på sitt attackspel mot Sundsvall, medan trepoängsskyttet var förfärligt. Bara två satta av 19 försök blev det. Det kan i hög grad tillskrivas faktumen att Rudy Mbemba ännu inte hittat flytet efter sin skadefrånvaro, att Martin Pahlmblad klart var hämmad av den stukning han ådrog sig i den förra matchen i Sundsvall och att Emil Salon saknades på grund av skada.

Självklart fick det hårt kritiserade LF en rejäl boost av kvartsfinalvinsten, när de eliminerade de regerande mästarna och såg till att vi kommer att få ett skifte på SM-tronen.

Men även Kings surfar på en framgångsvåg och har genom andraplatsen i grundserien och avancemanget till semifinalen, efter 3-0 mot Solna, redan överträffat förra säsongens resultat. Kings har dessutom 3-1 på LF under säsongens möten. Men det betyder ingenting när semifinalserien börjar och frågan är hur Kings skall tackla motståndet.

Svaret på den frågan är att Kings måste fortsätta göra det som laget är bra på och lita på sitt grundspel. När jag pratade med Vedran Bosnic innan den femte matchen mellan Sundsvall och LF, sa han:

- Vi måste fokusera på vårt spel. Jag har sagt åt killarna att inte bekymra sig för vem vi kommer att få möta i semifinalen, utan bara koncentrera sig på sin uppgift.
- Det finns saker som vi måste justera dagen på tisdagen, eftersom vi först då vet vem vi skall möta. Sundsvall och LF har så olika spelstil, så det handlar om en del detaljer, både i anfall och försvar.

Ett Södertälje Kings som varit stabilt hela säsongen mot ett LF Basket som verkar ha vaknat till ordentligt lagom till slutspelet är vad det handlar om. Det kan bli en riktig holmgång som tar sin början på onsdag kväll.

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info