Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

En match, vilken som helst, mot Jämtland

12 MAR 2012 13:12
Södertälje Kings blir serietvåa och Jämtland Basket missar slutspelet. Där är förutsättningarna inför lagens sista match i grundserien. Det är bara äran som står spel, medan det i tre andra matcher i slutomgången står tabellplaceringar på spel.
  • Skapad: 12 MAR 2012 13:12

Vedran Bosnic var på sitt mest lysande humör dagen efter att andraplatsen i grundserien hade blivit klar:
- Det är fantastiskt. Tänk i början på säsongen hoppades vi på en plats bland de 5-6 bästa och så blev vi tvåa.

I fredags blev det också klart att Solna Vikings slutar sjua och därmed blir Kings motståndare i kvartsfinalen. Lagen har spelat 2-2 i grundserien, men Bosnic har inget emot att få Solna.

- Det är ok och bra att inte behöva börja med långa resor. Inget är dock givet bara för att vi kom tvåa och Solna sjua. Alla kvartsfinaler kommer att bli riktigt tuffa, även om två av paren inte blir klara förrän efter den sista omgången.
- Det är bara Norrköping som är stora favoriter i sin kvart mot 08 Stockholm.

Innan kvartsfinalerna börjar skall dock den sista grundserieomgången genomföras och intressant nog kan det fortfarande bli omkastningar mellan de fyra lagen i mitten.

För Kings avslutas säsongen mot Jämtland, som missade slutspelet efter att ha förlorat alltför många jämna kamper under säsongen. Matchen mellan Kings och Jämtland saknar betydelse för tabellplaceringarna, och det handlar nu om att avsluta grundserien med flaggan i topp.

- Vi tar den som vilken match som helst, säger Bosnic.
- Däremot bestämmer jag mig inte för hur vi skall spela förrän i sista stund. Om vi har någon småskada kommer vi förstås inte att ta några risker, men är allt ok ser jag ingen anledning att inte spela som vi brukar. Däremot kan jag säga att vi inte kommer att plocka fram allt det vi skall använda mot Solna nästa vecka.

Jämtland senaste match, mot Uppsala hemma, var representativ för jämtarnas säsong. Ett bländande spel i inledningen och en stor ledning förbyttes i slutet mot en knapp förlust.

Garanterat har Dennis Aulander haft en lärorik säsong och gjort stora erfarenheter under sitt första år som ligacoach. Det har funnits en spelidé som man försökt bygga laget kring, men inte fått ihop alla delarna. En stor omsättning på spelare har också bidragit till att laget inte fått den nödvändiga stadgan.

Förhoppningsvis kommer lärdomarna till nytta nästa säsong. Om nu Aulander stannar vill säga. Ur klubbens perspektiv sitter han dock säkert.

Av: Tapio Joulamo
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info