Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Ett avgörande kan komma i Luleå

12 APR 2012 15:44
Båda semifinalerna i Basketligan har startat med enbart hemmasegrar. När dramatiken nu tätnar och avgörandets stund närmar sig, betyder hemmaplan förstås mycket, men långtifrån allt. Nu mer än någonsin handlar det om att våga och vilja.
  • Skapad: 12 APR 2012 15:44

Kings åker till Luleå med 2-1 i ryggen för att spela den fjärde semifinalen och med chansen att avgöra. Den senaste matchen avgjordes i sista perioden och LF:s trauma då blev den förfärliga skottprocenten.

De missade öppna lay-ups på löpande band, skött 2/15 på treorna och hade bara drygt 50% på straffarna. Och att stjärnan Marcus Relphorde gjorde ett antal huvudlösa foul som ledde till en riktig plattmatch för hans del, bidrog också.

Mer än så behövdes inte för att Kings skulle att tillfället i akt och stänga matchen. Kings spelade med sin sedvanliga disciplin och hade enligt lagkaptenen Adnan Chuk kontroll på händelserna hela vägen.

Lite av LF Baskets dilemma den här säsongen har varit bristen på stabilitet. Och när det har blivit problem har det än varit försvaret, nästa gång har skyttet klickat, därefter energin, etc.

När Charles Barton fick frågan om hur han förklarar lagets upp-och-ner tillvaro, där man blandar högklassigt spel med bottennapp, angav han lagets skador och spelarbyten som den främsta orsaken.

Idel hemmasegrar har det hittills blivit i matchserien och fortsätter den trenden så spelas den femte matchen i Södertälje på söndag. Värt att notera är att matchtiden i så fall är den för helgmatcher ovanliga 19.04.

Kings mål är förstås ändå att avgöra redan på fredag. De har vunnit i Luleå den här säsongen och kan göra det igen. LF är dock ett annat lag på sin hemmaplan inför entusiastiska fans och får anses vara knappa favoriter mot Kings.

Kings coach förutspår också att det blir hårt:
- Det blir tufft, precis som varje match mellan de här lagen. För att vinna måste vi göra om det vi gjorde senast och i synnerhet i den fjärde perioden, för då hittade LF inte lösningarna mot oss, säger Bosnic.

Nyckelmatcherna i matchen blir förstås de mellan Johnell Smith/Rudy Mbemba och Kenneth Simms/Urule Igbavboa. Mbemba, avlöst av Andreas Person, gjorde senast ett hyggligt jobb mot Johnell, men orkade inte stå emot distansen ut. Framåt är Rudy däremot långt från sin bästa form.

Igbavboa, som varit LF:s bäste spelare i slutspelet, spelade jämnt med Simms i den tredje matchen, men det var samma visa här. Den som klev fram när det skulle avgöras var Kenneth Simms.

Så vem och vilka kommer att ta initiativet i de avgörande ögonblicken på fredag? Förmodligen är det ingen avancerad gissning att det kommer att handla om kamp in i slutminuterna.

Av: Tapio Joulamo
Foto: Karin Schulz


Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info