Hoppa till sidans innehåll

Fem myror mot många fler elefanter…

16 FEB 2012 13:04
Ja, stackars, stackars myror som är så små och så få när en hel hjord vilda delfinelefanter stormar in i stacken fredag kväll.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

Jorå, det finns faktiskt delfinelefanter som kännetecknas av en elefants styrka och vishet. En delfins snabbhet och Norrköping Dolphins internationella ”smårgårsbård” (som William Walker uttalar det)

Herre min skapare när laguppställningens flaggor hissas som välkomst. Litauen, England, Lettland, USA och stolta blå-gula fanan representerandes av inte mindre än tre landslagshjältar.

Norrköping är enda laget i ligan som Solna Vikings inte rått på denna säsong som är så lång. Norrköping Dolphins har efter några års härjande i baltiska ligan och europeiska dito sytt ut sin kostym och kan nu inte tänka sig annat när bara den svenska ligan återstår som skådeplats.

Nej, knöka den enorma kostymen full men meriter och kompetens. Så full att axelvaddarna nu senast fick plockas bort för att ge plats åt Gordon Watt som sista stjärnan in (hoppas vi andra klubbar…)

Men vi små vikingamyror är som alla andra soldatmyror. Ettriga, myllrande, envisa och försvarar vår stack med sådan patriotism och med sådant mod att få kommer segrande ur striden. En myra kan bära sin egen vikt x fem, eller om man skött sin styrketräning med barrlyft, stack-hopp, flitlöpning och kast med liten arbetsmyra, kanske hela tio x sin egen vikt. En myra väger 0,001 gram och Solna Vikings skulle behöva rekrytera en miljon myror för att få ihop till ett kg, vilket kan tyckas motsvara ett basketlags normala tonnage. En miljon, snacka om problem att hitta lägenhet till alla, ta lagfoto eller bestämma vem som skall ha vilket spelarnummer…

Hi, hi, hi kan inte låta bli att fullfölja denna lättvägande matematik som jag läste någonstans. Om myrorna jobbar tillsammans, som en grupp eller ett lag, så bär man sin egen vikt x 10 och då skulle det bara behövas 16 miljoner myror för att bära ut Andrew Mitchell ur stacken, förlåt menade Solnahallen.

Och just så måste det gå till. Solnas små, få men starka måste jobba i grupp, hålla ihop och kanske kan man då lyfta sin egen erfarenhet x tio och försvara sin stack.

Solna Vikings spelade så vackert och så effektivt i 16 spelminuter senast och i måndags mot Södertälje. Sen gick det snett och förlusten sved i ögonen som pissmyrans sekret. Frågan är om laget, som gått på vattnet i sju omgångar innan, snabbt kan hitta tillbaka till det där vackra och effektiva samspelet?

Jonte Flowers effekten har påtagligt gjutit mod i William Walker, Willy Beck, Krum Doychinov och Lesli Myrthil medan vår kanske viktigaste soldatmyra Logi Gunnarsson brottats med en skadad axel och lite grus i skottmaskinen. Johan Westerlund är på gång och börjar bli den X-faktor som meningen var, men X eller Y spelar ingen roll utan i Solna Vikings är det laget som ska göra det. Myrstackens få kvarvarande försvarare måste hålla ihop och spela ihop. Truppen har tyvärr decimerats genom fortsatt skada på Jim Nyström, ny skada på Jesper Eliasson och stack byte för Serkan Inan samt David Hult. Just nu bara nio små starka varav sex namnkunniga mot Norrköpings elefantkaravan av idel ädel basket kultur.

Se jämförelsen och bäva;

JonteFlowersWillyBeckLesliMyrthilKrumDoychinovWilliamWalkerLogiGunnarssonJohanWesterlund. 16,5 centimeter bokstaverad trycksvart rutin.

FredDrainsAndrewMitchellPetrasBalockeEdgarsJeromanovsAntonSaksPovilasSakinisOladapoAyubaMikaelLindquistMartinRingströmRandallHankeGordonWatt. 27 centimeter på A4 bladets linjal.

Mer än tio centimeter längre i jämförelse med sju små myror med en total matchvikt om 0,007 gram låter som en omöjlig vågskål.

Men omöjligt är möjligt och alla vi på läktaren bör nog hjälpa till och röra om i stacken ordentligt för att grabbarna i gult ska kunna vinna. Ja, alternativt om någon råkar ha sisådär 16 miljoner myror till övers som kan lyfta ut före detta Solna poäng maskinen och nuvarande Norrköpings dito – Andrew Mitchell.

Till sist. Efter matchen mot Norrköping är det bara en vecka kvar till säsongen höjdpunkt och folkfest. 1-kronas matchen mot Sundsvall Dragons regerande mästare öppnar Solnahallens dörrar på vid gavel. Fri entré och en magisk kväll med artister, tävlingar, fullsatt och ännu ett myrornas krig…

 

Go-Vikings-Go!

Jan Marklund

Klubbdirektör

Skribent: Jan Marklund
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info