Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Femte semin blir en oviss historia

14 APR 2012 23:56
Så har då semifinalen smält ner till en sista, avgörande match. Stabila Kings och svajiga LF Basket drabbar samman på söndag i Täljehallen, men utgången är ändå i högsta grad oviss. När allt nu ställs på sin spets kommer matchen att väldigt mycket att handla om vilket LF vi får se i Täljehallen.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:58

Det har varit två väldigt olika matcher i semifinalserien när Kings och LF Basket har mötts i Täljehallen. I den första matchen var gästerna så tama och energilösa att hemmalaget nästan fick matchen till skänks. Sällan har man i alla fall sett så få svettpärlor i Kingsspelarnas pannor som i den matchen.

Den andra gången, i match tre, blev det jämnare. Gästerna hängde med i drygt tre perioder och visade stundtals upp sig från sin bästa sida, men prestationen var som helhet ojämn. 

Det blir m a o spännande att se vilket LF Basket, som för övrigt inte vunnit i Täljehallen på två säsonger, som kommer att uppenbara sig i Täljehallen på söndag. Det är förmodligen det som kommer att avgöra den femte och sista semifinalen.

Utan tvekan har de en väldigt hög högstanivå, men kan inte unna sig att slappna av en enda minut. Vi kan nämligen utgå ifrån att Kings som alltid kommer uppträda lika förberedda som vanligt och som alltid spela på eller nära sitt max. I det avseendet står Kings inte något lag efter i ligan.

Orosmolnet för Kings inför söndagens match är förstås att man riskerar att behöva spela utan Johnell Smith. När han skadade sig efter bara tre minuter i onsdagens match kunde Kings inte matcha LF, som tog en klar seger. Det var en ödets ironi att skadan inträffade just nu för ett Kings som i princip varit helt förskonat från skador den här säsongen.

Johnells betydelse för laget går naturligtvis inte att överskatta. Inte bara är han en stor scorer. Han har stor påverkan genom sitt defensiva arbete, genom den plats och uppmärksamhet han drar till sig och inte minst genom samspelet med Kenneth Simms, som utvecklats effektivt under säsongen.

Under lördagen har Smith undersökts och det rapporteras att det handlar om en muskulär skada och att hälsenan lyckligtvis är intakt. Men med smärtkänningarna och den påverkan på rörligheten som skadan medfört, är utgångsläget ett dygn innan matchen att han inte spelar.

Oavsett om det blir med Johnell Smith eller inte i laget, är avgörandets stund inne och Kings som lag måste visa styrka och moral för att kunna ta hem spelet. Nu skall det avgöras.

Av: Tapio Joulamo
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info